FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

VOB analiz

Şubat vadeli endeks30 kontrat için 108,750’nin destek yapılmasının yükselişe devam anlamına geleceğini söylemiştik.

VOB analiz

Turkish Yatırım Tarafından Hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası Piyasa Yorumu:

Küresel piyasalarda bu hafta gündem yoğun. Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde Euro bölgesi bankalarının ECB’ye beklenen miktarın üzerinde bir LTRO erken ödemesi gerçekleştirecekleri haberi hem Avrup borsalarına hem de euroya yaramış, bu haberin yanında Almanya’da IFO Güven Endekslerinin de yükselerek iyileşmeye işaret etmesi de olumlu havaya destek vermişti.

Bu hafta içinde yapılacak LTRO ödemelerinin iyimserliği bir süre daha Avrupa tarafında görülebilir. Ancak ABD Bütçe Komitesi Başkanı Ryan’ın, otomatik harcama kesintilerinin Mart ayında yürürlüğe girecek olmasına karşın hiç kimsenin bunun önüne geçmek için adım atmadığını açıklamasının tedirginlik yaratabileceği de ihmal edilmemeli…Bu hafta takip edeceğimiz gelişmelerin başında ABD 4.çeyrek büyüme verisi, FED Ocak ayı faiz kararı, ABD’de ADP Özel Sektör ve Tarım Dışı İstihdam verileri geliyor.

Yurtiçinde ise gündemimizde ise bugün Moody’s’in bankalar ve şirket tahvillerine ilişkin telekonferansı izlenecekken haftanın genelinde ise Enflasyon Raporu, TCMB PPK toplantı tutanakları ve Dış Ticaret Dengesi takip edilecek…Cuma günü yılbaşından bu yana devam ettirilen yükseliş hareketinin hem İMKB hem VOB için sert bir kesintiye uğradığını gördük.

Şubat vadeli endeks30 kontrat için 108,750’nin destek yapılmasının yükselişe devam anlamına geleceğini söylemiştik. 108,500’den dönen kontrat, günü %1,89 düşüşle 106,400 puandan tamamladı. Moody’s’in telekonferansı öncesi bankalar öncülüğündeki düşüş, 107,500 güçlü desteği de kırıldığı için hızlanmıştı. Bugün ise küresel piyasaların desteği ile bu seviyelerden hafif tepkiler gelmesi olası ancak Moody’s’in açıklamalarının temkinli bir seyire neden olabileceğini belirtmek isteriz. Aşağıda 106,000 desteği ilk olarak karşımıza çıkacak, yükseliş hareketlerinde ise 107,000 ara direnç, kırılan 107,500 güçlü desteği ise ana direnç noktası olarak görülebilir.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler