FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

VOB analiz

Geçen hafta iki gün 95,600-94,400 bandında devam ettirilmeye çalışılan hareket ABD stresi ile aşağı yönlü sürdürülmüştü.

VOB analiz

Turkish Yatırım Tarafından Hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası Bülteni:

ABD’de geçen hafta Hazine Bakanı’nın ısrarla uyarılarda bulunduğu borçlanma tavanı ve bütçe tartışmaları haftasonuna damgasını vurdu ki zaten öncesinde de ABD borsalarını haftalık düşüşe yönlendirmişti ve bu sabah da Asya tarafından da görebileceğimiz üzere stres devam ediyor.

Günlerdir 1 Ekim’de neler olacağı tartışılıyordu ve 1 Ekim geldi çattı, mali uçurumdaki gibi bir son dakika uzlaşısı olmaması halinde yarından sonra ABD hükümetinde ödemelerin devam edememesi ve kamunun bir süre çalışmaması gibi olasılıklar ABD’nin 4.çeyrek büyümesini tehdit ediyor.

Siyasi gündemde ise İtalya’da yine bir hükümet kriziyle karşı karşıyayız ve Almanya’da geniş bir koalisyon kurulup kurulmayacağı hala meçhul ancak Suriye konusunda BM’de sağlanan mutabakat ve bunun ABD tarafından da memnuniyetle karşılanması oldukça rahatlatıcı ve Obama-Ruhani temasları (İran-ABD) ile de petrolde düşüş devam ediyor ki Ortadoğu’ya dair tansiyon petrol fiyat hareketiyle gözlemlenebiliyor.

Haftanın gündemi yoğun imalat PMI’lar, ECB faiz kararı, ABD istihdam verileri gündemin ilk maddeleriyken yurtiçinde de bugün dış ticaret dengesi ve demokratikleşme paketine bakacağız, haftanın devamında ise TÜFE açıklanacak.

Geçen hafta iki gün 95,600-94,400 bandında devam ettirilmeye çalışılan hareket ABD stresi ile aşağı yönlü sürdürülmüştü. 92,500’lere dek gevşeyen Ekim vadeli endeks30 kontrat için ABD sorununun aşılması ile 95,500 seviyesini aşan bir yükseliş hareketi bekleyebiliriz ancak hükümetin 1-2 haftalığına işleyemez hale gelmesi küresel piyasalarla beraber bizde de satış baskısını ciddi şekilde artırma riski taşıyor ve böyle bir durumda 92,500 üzerine çıkılmış olsa dahi hızla gerileyerek 90,500’ü zorlayabiliriz. Dirençler ise 93,500/94,400/95,500 ve 97,500 seviyelerinde yer alıyor.

En Çok Aranan Haberler