FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

66.000 ENDEKS DİRENCİ GEÇİLEMİYOR !

Bu yükselişin ilk hedefi olarak verdiğimiz 66.000 direnci , geçen haftaki üç denemede de geçilemedi.

Aslında gayet de iyi oluyor. Bu düzeltmeler olmadıkça, borsaların stresi ve riski artar. Ama her düzeltme ile, yeni yükselişlerin destekleri oluşur. Yeni güçler toplanır.

Endeks grafiğine ilk bakışta diyebileceklerim ; Stochastic aşağı kesmiş, 66.000 üçüncü defa görülmüş ve realizeler gelmiş. Muhtemelen bu grafik ile 64.370 yükseliş kanalı desteği ve 63.390 bolinger desteklerinin görülmesi beklenebilir.

Ancak, Bu arada bankalarımız için, yurtiçi tahvil satabilme izni çıktı. % 12 sermaye yeterlilik rasyosuna uyma şartı aranacak ki, bizm bankalarımızda böyle bir sorun yok. Bu izin bakalım nasıl etkileyecek. Şimdilik buna tam birşey diyemiyorum.

Bu arada İş Bankası da, tahvil ihraçlarındaki stopajın kaldırılma düşüncesiyle birlikte, 1 milyar Dolar'lık bir ihraç başvurusu da yaptı.

Dow future de 10.680 'in altına inilmediği takdirde, gevşemeden ziyade yeniden yukarı dönüş olabilir. Ama dediğim seviye aşağı kırılırsa, yeniden bir 10.500 riski oluşur ki, ben olmasını beklemiyorum.

Vob için de normalde 81.650 seviyelerine kadar bir ilk destek düzeltmesi yaşanmasını bekliyordum. Sonrasındaki destek seviyesi de 80.600 olarak gözüküyordu. Ama yurtiçi tahvil ihraçları için verilen izin , bu beklentimi etkileyebilir!
Kısacası , geçen Cuma bu belirsizlik görüntülerinin ortaya çıkmasını ve olası yurt içi tahvil izininin bankalara her an için verilme ihtimalini beklediğim için, endeks değil de, hisse bazlı düşünmek daha doğru olabilir demiştim. Bence yine hisse bazlı düşünmekte fayda var.

Ama hedeflerini gören hisselerinizi vermeyi ihmal etmeyin. Biraz da nakit durabiliriz. Ki, bunun kısa bir süre olmasını bekliyorum. Normal olarak, 66.000 endeksin düzeltmesini yaşamamız gerekirdi.Şimdilik yaşanıyor ama , bakalım ne kadar devam edebilecek .

İyi haftalar.

Aydın Eroğlu

En Çok Aranan Haberler