FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

DÜNKÜ YÜKSELİŞLERDE MERKEZ BANKALARI ETKİN OLDU!

Dün ABD 'de ekonomik görünümün zayıf sonuçlar vermeye devam etmesi halinde, 1 Trilyon $'a yakın tahvil geri alımına gidebileceği yönünde beklentiler satın alınmışa benziyor.

Hatırlarsanız,bayram öncesinde Obama'nın bu yönde, açıklamaları vardı. Dün yeniden bunun gündeme gelmesi, piyasalara bu boyutta likidite girecek beklentisi ile alımları coşturmuş.

Bu akşam FED'in faiz kararı açıklanacak. Muhtemelen aynı kalması bekleniyor.

Öncelikle benim , realize beklentilerim, genel piyasalar için ısrarla yazdığım sonbaharda başlamasını beklediğim yükseliş trendi hakkındaki düşüncemi değiştirmediğini hepinizin bilmesini isterim. Tüm realize beklentili yazılarımda da, zaten bunu ısrarla belirtip, bu bir realize beklentisidir, yoksa, piyasalar için yüksek hedefler düşündüğümü biliyorsunuz diye hep yazıyorum.

Dün Türkiye borsasını Dow dışında etkileyen diğer bir faktör de, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın Türkiye için krizin bittiği ( Yazılar bölümündeki 4 Ocak tarihli yazımı okumanızı öneririrm!) ve kriz öncesi duruma dönüldüğü şeklindeki açıklamaları oldu.

İşte piyasaların özellikle imkb eksi iken birden dönmesine sebep olan sebeplerden bazıları bunlarmış.

Şimdi sonuç olarak, bayram öncesi ve referandum sonrası yazdığım yeni rekorların görülebileceği başlıklı yazılarımda, Dow'un 11.000 leri görmesi beklentilerimizi ve bu durumda da, imkb'nin olası hareketini de yazmıştık. Oralarda verilen rakamlar önümüzdeki hedeflerdir. Ama arada realizeler yaparak görmeyi umduğum bu seviyelere hızlı geliyor olmamız bizi şaşırtıyor .Yine de,beklentilerimizi değiştirmediğini bilmek lazım.

Bugün diğer önemli bir konu da, İrlanda'nın 1-1,5 milyar dolar civarı bir borçlanma deneyeceği ve bunun için oluşacak faiz seviyesi ne olacağı!

Aydın Eroğlu

En Çok Aranan Haberler