FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

MACARİSTAN DÜŞÜRÜR AMA YUNANİSTAN OLMAZ!

Piyasalar üçgün sakin olsa,bundan rahatsız olan biri illahaki çıkıp,nasıl ortamı gererim diyor!
Macaristan da böyle bir şey.Durdukları yerde''ekonomi için işler iyi gitmiyor''diye açıklamalarla son gerilimi yarattılar.Macaristan üretiminin %80'ini Euro bölgesi ülkelerine yaptığı için,euro'nun düşmesi Macristan'ın da karşılığındaki gelirini azaltıyor.Bunlar ekonomilerde sıkıntı yaratıyor olabilir ama Macaristan bir Yunanistan değildir.Sorunlarını çözeceklerini düşünüyorum.

Cuma yaşadığımız gibi bir düşüşü açılışta yaşayacağız gibi gözüküyor.Ben yine destekleri yazayım,sizler hangisinden döneceğini yakalamaya çalışırsınız.Ya da,biri kırıldığında,sonrakinin nereye kadar inebileceğini görmüş olursunuz.Lakin şunu bilin ki;ortamlar bozulmaya devam ettiği takdirde,her zaman destekten sonra da altta başka bir destek,dibin de dibi vardır.aynı şekilde,piyasalar iyiye gitmeya başladığında da,dirençten sonra başka bir diren. ve tavanın tavanı vardır!

Biz şuan olumsuzu ile ilgiliyiz.

IMKB100 ilk destek; 53.280,sonraki destek; 52.200
VOB30 ; 66.500, '' ; 65.427
DAX ; 5.830, '' ; 5.700
DOW Future ; 9.760, '' ; 9.600.

Destekler bu şekilde gözükse de,İlk toparlanma tepkisi sanki Dow'da olacakmış gibi geliyor bana!Çünkü düşüşte Dow'da 10.039'da bir gap oluştu.Stochasticler de Dow için alım seviyelerine oldukça yakın.Bence dow piyasaları toparlayan endeks olabilir.

Sonraki destekleri yazmış olmam,illahaki bu seviyelerin de görülmesini bekliyor olmamdan ziyade,eğer birinci destek kırılırsa,bir alttaki desteğe kadar her yerden dönebileceği,ama eğer bir sonraki destek de aşağı kırılırsa,daha sonrakileri hesaplamamız gerektiğini izah içindir!

Euro'nun parite olarak böyle düşüyor olması,aslında başta Almanya olmak üzere Avrupa ekonomilerine oldukça yüksek katkı sağlayacağı da kesin!İhracatlarında ciddi avantajlar elde edecekler.Çin'e karşı ticaretlerine kısmi debgeler gelecektir.Kısacası parite düşmesini tamamıyla kötü sonuçlar doğuracak diye de görmemek lazım.Şuan yaşadığımız,inanırlık sorunudur.Liderlerin,dengesiz açıklamaları yatırımcıları ürkütüyor..

Türkiye ve İMKB'ye gelirsek;
Ben hala Türkiye'nin bu dalgalanmalar dışında bu krizden sağlam çıkacaklarını bekliyorum.Her ortamda bu düşüşler yaşanabilir.Genel piyasalarda ortamın tatsız olduğunu gören alıcılar da nazlı olur ve fiyatlarını aşağı çekerler.Ama panikteki satıcılar mevcut rakamlara birer lot bile verseler(böyle düşüşlerde işlem hacimleri düşer)endeks karşılıklarını düşüşürür.

Ben sakin olunması gerektiğine ve alım için fırsatlar beklenmesi gerektiğine inanıyorum.Bizim yakın bir riskimiz olası İsrail ile yaşanabilecek,karşılık verme ya da ortamı germe gibi bir sorun olabilir ki,sonucunu kestiremeyiz!

Bazı hisselerde böyle havalar alım için fırsatlar yaratır.Bazı hisselerde de bu yönde alımlar görebiliriz.

Aydın Eroğlu
http:///www.borsaanalizci.com

En Çok Aranan Haberler