FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TEKNİK OLARAK GÜZEL BİR AYI TUZAĞI YAŞADIK !

Borsada satmayı düşünenlerin, piyasayı alıcılı gibi gösterip, kısmen yükseliş getirdikten sonra, gelen alışlara yoğun bir satış yapmasına , teknik analizde '' ayı tuzağı '' deniyor. İşte aynen bunu yaşıyoruz.

Kaç gündür ısrarla her türlü alış halinde realize yapılması, bu hafta rekorlara ara verebileceğimiz ve düşüşlere hazır olmak gerektiğini söylememe rağmen, anlattığım tuzağa aynen beni de düşürdüler. En nihayetinde dün direncimi kırdılar ve yükseliyoruz diye fikir değiştirdim.

Netice itibarıyla olması gereken oluyor. Sadece olması gerektiği zaman olmadığı ve de, olması gerektiği seviyenin çok daha üzerinde oluğu için, etkisi de üyük oluyor.

Şuan yaşadığımız , beklediğimiz ve sonrasındaki yükselişlerin daha sağlıklı olması için faydalı olan bir düzeltme hareketi.

Bu düzeltmenin destek seviyesi olabilecek yerler; 62.000,61.500 ve 60.800 destekleri. Özellikle 60.800 geçen hafta başında gap oluşan seviye olduğu için, tedirdinliğimizin de asıl nedeni olan seviyeydi. Bu gapin dolması halinde, sonradan risk yaratması da sona erecektir.

Endeksin bahsettiğimiz desteklerini illahaki görmesi diye bir şart yok. Ayrıca da, endeks düşerken , bazı hisseler çok daha önce desteklerine gelebilirler. Bilinmesi gereken , bunun bir trend dönüşü olmayıp, hızlı yükselişin realize düzeltmesi olduğudur.

Nakit pozisyona geçen ve durumunu koruyanlar desteklere doğru gelebilecek alım önerilerini değerlendirmeye bakmalılar. Elinde hisse kalanlar da, bir korkuya kapılmasınlar. Hisseler ve endeks desteklerini gördükten sonra maliyetlerinin üstüne de çıkacaklardır.

Dün Fitch'in not arttırımı için, seçim öncesi siyasi ortamın engel teşkil ettiğini açıklaması, Mooddys ve S& P 'dan sonra Fitch tarafından da, olası bir not arttırımı ihtimalinin orta vadede olmadığı görüntüsünü vermiş olması dabeklentilerin satışa dönmesinde etken oldu.

Şimdi alım yapmak için piyasaları sakin bir şekilde takip etmekte yarar var. Desteklere doğru alımların geldiğini görmemiz daha doğru olabilir.

Aynı durum Dow için de, 10.500-50 seviyesine doğru yaşanabilir. Ama bu seviye aşağı kırılmadıkça, ve üzerinde kalındıkça, 10.900-50 hedefleri bir dahaki hareketlenmenin yükseliş hedefleri olacaktır.

Son dönem önerdiğimiz hisselerden çekinmeyin. Realizeye ayak uydurmuş da olsalar, ilk destek dönüşünde, maliyetlerinin üstüne çıkacaklarını düşünüyorum.

Aydın Eroğlu

En Çok Aranan Haberler