FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TEŞEKKÜRLER 12 DEV ADAM ! ...............TÜRKİYE '' EVET '' DEDİ !

Öncelikle Basketbol Milli Takımımızı ve Hocamız Tanjeviç'i kutlayarak başlamak istiyorum. Gerçekten bize büyük bir gurur ve coşku yaşattılar.

Finale aşırı konsantre olan oyuncularımız, çok çetin bir maçtan sonra Sırbistan'ı yenip final kaldılar. Fakat iyi bir ABD ve gününde olmayan millilerimiz, malesef '' kupa bizim '' diyemediler. Halbuki maça gayet de iyi başlamıştık. Ama Hidayet'in sakatlığı sonrası , takımı sırtayan bir oyuncu da çıkmayınca, ABD açtığı farkı kapatmamıza izin vermedi ve ikincilikle yetindik.

Yetinmek zorunda kaldık demek bile başlıbaşına bir gurur bence. Bu nedenle ben 12 Dev Adam gönlümüzün şampiyonu oldular diyorum. Umarım bir gün şampiyonluğu da görürüz.

REFERANDUM ' A GELİNCE;
Beklenti yazılarımdaki tahminim yönünde bir sonuç çıktı. Ülkemiz için hayırlı olsun diyorum.

Evet diyenler de, Hayır diyenler de, bu ülkenin evladı. Bundan sonra da birlikte yaşamaya devam edeceğiz. Bu bir grup değişiklik düşüncesinin oylamasıydı. Oylandı bitti. Peki sonuç ne oldu?

Hükümet bariz ekonomik hatalar yapmadığı takdirde, borsa en az bir yıl daha zaman kazanmış oldu! Eğer sonuç '' Hayır '' çıksa idi, yabancılar , sonraki seçim sonuçlarından çekinecekleri için, şimdiden bir satış sürecine girebilirdik. Ama seçimde böyle bir korkuları olacaksa da, en azından ötelenmiş oldu.

İşimiz olan bitenin borsa açısından yorumu olduğu için, sonuçlarının yansımasının ne olacağını da belirtmek durumundayız ki, buna göre doğru beklentilerimiz oluşsun ve doğru hareketler ve öneriler yapabilelim. Bu nedenle , burada siyasi görüşüm ya da duruşum değil, sadece ve sadece gelişmeler hakkındaki objektif olduğuma inanarak dile getirdiğim öngörülerim yer aldığını bilmenizi isterim !

Aslında, neler olabileceği hakkındaki görüşümü , '' Kısa hafta yeni rekorlara sahne olabilir '' başlıklı geçen haftaki beklenti yazımda, detaylıca yazmıştım.

Eğer Dow da, 11.000'e doğru bir atak yapabilirse, endeks direnç diye gördüğüm 62.000 seviyesini kırabilir ve ciddi bir yükseliş yaşanabilir.

Dow ve Dax bizim bayram dolayısı ile kapalı kaldığımız günlerde yükseliş yaşadılar. Bu sabah da , gayet iyi bir açılış yapmış görünüyorlar. İMKB , aradaki bu açığı kapatmak ve de, referandum sonucunun etkisi ile yüksek bir açılış yapacaktır.
Bu nedenle , seans başında yeni alım emirleri yollamaktan ziyade, ellerinizdekileri nereden realize etsem diye düşünün derim! Yüksek bir açılışta alıcı olmak, zarara sebep olabilir. Bu sonucu beklemedikleri için, referandum öncesi hisseden çıkanlar, şimdi de hemen alıma yönelmesinler. Yanlış düşüncenin kaybı sadece kardan olsun, ekstra zarar olmasın diye uyarmak istiyorum.

Biliyorsunuz ki, görüş ve önerilerimi yazdığım kişisel sitemde, son seans günü de, bir takım alış önerilerimde bulunmuştum. Şimdi çıkan bu sonuçtan sonra, 62.000 direncinin kırıldığını görmeden , yeni bir alım önerisinde bulunmayı değil, geçen haftaki önerilerimin gerçekleştiğini izlemeyi düşünüyorum.

Herkese iyi haftalar dilerim.

Aydın Eroğlu

En Çok Aranan Haberler