FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

YURTDIŞI SIKINTILI.TEMKİNLİ OLMAKTA YARAR VAR!

Dün sıkışık bir seans olur diye sabah düşüncesine sahip iken,sonradan alımların yurtdışı kaynaklı artışını ve bunun da,imkb'yi pozitif etkilediğini gördük.

Bugün ise,dün ciddi bir yükseliş gösterip,günü düşük seviyelerine kadar yeniden düşerek kapatan Dow endeksinin baskısını hissedeceğiz.Şimdiden dow ve dax'ın futureleri bu yönde eksi görüntüler veriyor.

Gayet güzel bir İMKB ve Dax kapanışı yapmışken,bugün daha yukarı fiyatlardan,en azından İmkb için,dün bahsettiğim 57.200-500 hedefinden bahsetmemiz gerekiyordu.Ama yurtdışı nedeniyle,dün sabah beklediğim sıkıntılı görüntüyü bugün görebiliriz!Hisselerinizde realize satışlarını yapmayı düşünebilirsiniz.

Ama özellikle belirtiyorum;tüm piyasanın bir anda düşmesine sebep olacak gelişmeler olmadığı takdirde,her zaman düşüş ve çıkış esnasında tersini yapan hisseler de olacaktır.Yani bugün endeks gevşeme tercihini seçse de,yükselen hisseler olabilecektir.

Asıl önümüzdeki günlerde Çin'den hem emlak piyasaları ile ilgili sıkıntıların bankalarını zorladığı,hem de tarihin en büyük halka arzı olacak Çin Tarım Bankası'nın 22.5 milyar dolar civarındaki halka arzının piyasalara satış baskıları yarattığı gelişmelere sahne olabiliriz.

Ama Türkiye,özellikle mali kuralı yasalaştırabilirse,dünya genelinde olası yaşanacak krizlerden daha az etkilenerek ve pozitif ayrışarak daha güzel gelişmeler yaşayabiliriz.

Kısacası,gelişmelerin panik yaramaması gerektiğini bilin.En güzel örneği de,geçen hafta bankalarda beklediklerimin bu hafta yaşanması gibi.Hede rakamlara bakarsanız bankaların nasıl da tuttuğunu görürsünüz.Ama geçen hafta panik,bu hafta ise alım havası vardı.

Peki değişen ne vardı?Hiçbirşey!Sadece insanların ellerindeki senetler,onları korkutanların ellerine doğru değişti!
Aydın Eroğlu

En Çok Aranan Haberler