FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Borsa yine terse döndü! İşte ilk rakamlar...

Dün Pazartesi günü yaşadığı kayıpların yarısını geri alan borsanın, bugün dalgalı bir seyir izlemesi bekleniyor.

Borsa yine terse döndü! İşte ilk rakamlar...

Selçuk Altun - Mynet
Borsa İstanbul (BIST), 555 puan düşüşle 80.177 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 0,69 oranında değer kaybetti.

Gezi Parkı protestolarının ülke geneline yayılması ile birlikte artan siyasi tansiyon sonrası haftanın ilk işlem günü sert düşen piyasalar dün tepki alımları ile toparlanmaya çalıştı. Özellikle Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmesinin ardından olaylara ilişkin yumuşatacı açıklamalar yapması piyasalarda tepki alımlarını artırırken, endeksin de Pazartesi günkü kayıplarının yarısını telafi etmesini sağladı.

Hükümet kanadından olaylara ilişkin yatıştırıcı açıklamalar gelmesi ile birlikte toparlanma içine giren piyasaların, tepkinin devamı için özellikle Başbakan Erdoğan’dan bu mesajları destekleyecek açıklamalar yapmasını bekleyeceği düşünülüyor. Dolayısıyla piyasaların bu seviyelerde dalgalı seyirin bir süre daha devam etmesi bekleniyor.

Teknik olarak bakıldığında, endeksin 80.000 seviyesi üzerinde dün kapanması olumlu algılanıyor. Analistlere göre; yurt içindeki olumlu hava devam ettiği sürece endeks 80.000-84.000 seviyeleri arasında güç toplamaya çalışacak. Bugün gün içerisinde takip edilmesi gereken direnç seviyeleri 81.143 - 82.100 - 84322, destek seviyeleri ise 80.010 - 78.232 - 75.925 olarak ön plana çıkıyor.

Piyasalar bugün içeride protestolarla ilgili gelişmeleri, dışarıda ise yoğun ekonomik veri akışını izleyecek.

Protestolar konusunda diyalog başladı. Gezi Parkı’yla başlayan protestolarla ilgili Başbakan’a vekalet eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından tansiyonu düşürmek için yapılan açıklamalar sonrasında dün İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Arınç ve Gül’le görüştü. Önder konuyla ilgili demokratik süreçlerin devreye girdiğini, parkın geleceği konusunda kentin de içinde yer alacağı bir süreç işletileceğini ifade etti.

Diğer yandan, Arınç bugün saat 11:00’de Taksim Platformu temsilcileriyle görüşecek. Diyalog ortamının başlamasını politik riskler açısından pozitif olarak değerlendiriliyor. Bununla birlikte protestoların tamamen son bulması için parkın geleceği konusunda hükümetten net bir açıklama bekleniyor.

Veri takvimi bugün yoğun
09.55 Almanya, Mayıs ayı hizmet sektörü PMI
11.00 Avro Bölgesi, Mayıs ayı hizmet sektörü PMI
11.30 İngiltere, Mayıs ayı hizmet sektörü PMI
12.00 Avro Bölgesi, Nisan ayı perakende satışlar
12.00 Avro bölgesi, 1. çeyrek GSYH (2. tahmin)
14.00 ABD, MBA konut kredileri
15.15 ABD, Mayıs ayı ADP özel sektör istihdamı
17.00 ABD, Nisan ayı fabrika siparişleri
17.00 ABD, Mayıs ayı ISM imalat dışı endeks
18.00 ABD, Mayıs ayı küresel hizmet sektörü PMI
21.00 ABD, Bej Kitap raporu

[

****](http://app.lk/mynetfinans?=f)

CANLI BORSAYI ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

[**Canlı borsa

](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS), [**](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS)

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler