FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Boykot edilen holdingler borsada dipte!

Taksim ‘Gezi Parkı’na verdikleri destek nedeniyle adeta hedef haline gelen holdingler borsada büyük düşüş yaşadı. Boykot çağrısından en çok etkilenen holding ise Doğuş Holding oldu.

Boykot edilen holdingler borsada dipte!

Taksim Gezi Parkı'na destek verip 'Çapulcuyum' diyen şirketlere ve bankalara vatandaştan yoğun tepki var. Sosyal medyada örgütlenen vatandaşlar banka kartlarını iade edip bir çok şirketi boykot ediyor.

Hem vatandaşın bu tepkisi hem de Başbakan Erdoğan’ın konuşmalarından etkilenen yatırımcıların tepkileri borsada bu markalara değer kaybı yaşattı.

Koç, Sabancı, Doğan, Doğuş, Boyner ve Eczacıbaşı gibi holdingler başta olmak üzere bu holdinglere bağlı olan Garanti bankası, Yapı Kredi Bankası, AK Bank, İş Bankası gibi bankaların borsadaki hisselerinde büyük düşüş yaşandı.

BANKALARDAKİ DÜŞÜŞ

AK Bank’ın hisselerinde ortalama yüzde 1'lik, AKBANK C gibi bazı kağıtlarında ise yüzde 20’lere varan düşüşler gerçekleşti.

Gezi eylemcilerinin başından beri en sert tepkisi ile karşılaşan Garanti Bankası hisseleri ise bugün yüzde 1,88’lik bir düşüş yaşadı.

Yapı Kredi Bankası’nın borsadaki hisselerinin bugünkü düşüşü ise diğer bankalara oranla biraz daha sert oldu. Yapı Kredi bugün borsada yüzde 3,10’luk bir düşüş yaşadı.

İş Bankası’nın yaşadığı değer kaybı ise yüzde 1,02’de kaldı.

HOLDİNGLERDEKİ DÜŞÜŞ

Koç Holding’in bugünkü hisselerindeki yaşanan düşüş 3,75 olurken Sabancı Holding yüzde 3,64 değer kaybı yaşadı.

Erdoğan’ın boykot çağrısını açıkça gerçekleştirdiği Boyner Holding’in değer kaybı ise yüzde 2,08 olarak gerçekleşti.

Garantü Bankası ile eleştirilerin hedefi haline gelen Doğuş Holding’de yaşanan düşüş holdinge bağlı diğer büyük kuruluşları da vurdu. Holding bünyesinde bulunan Doğuş Otomotiv yüzde 6,02 değer kaybı yaşarken Doğuş Holding’in genel hisselerinde ise yüzde 4,82’lik bir düşüş yaşandı.

Eczacıbaşı Holding boykot çağrısından diğer holdinglere nazaran daha az etkilense de onlarında hisse kaybı yüzde 0,68 olarak gerçekleşti.

BOYKOT ÇAĞRISINDAN BİR TEK O ETKİLENMEDİ

Boykot çağrısında adı geçen Doğan Holding’in hisseleri borsada bugün yüzde 1,10 değer kazandı. Doğan Yayın Holding ise borsada günü durağan olarak geçirdi hisselerinde herhangi bir düşüş ya da artış yaşanmadı.

Not: Borsa verileri anlık değişime uğradığı nedeniyle veriler dün saat 15:00’a kadar olan bilgilerdir. Borsa kapanışına kadar değişime uğrayabilir.

(ROTAHABER)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler