FİNANS

Halkbank hisseleri için SPK'ya başvuru

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na (ÖİB) ait Halkbank'ın yüzde 20,8'ine tekabül eden kısmın halka arzı için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru yapıldığı bildirildi.

Halkbank hisseleri için SPK'ya başvuru

Halk Bankası'nın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasına göre banka sermayesinde ÖİB'ye ait bulunan hisselerden yüzde 20,8 oranındaki kısmının ve ek satış hakkının kullanılması ile arz olunabilecek ilave hisselerin halka arzı için gerekli işlemlerin tamamlanması amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu'na bugün bulunuldu. Bir yıl içerisinde tamamlanması planlanan halka arz için ek satış hakkının kullanılması da söz konusu olabilecek.

KAP'ta yayımlanan duyuruda şunlar kaydedildi:
“Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun (ÖYK) 05.02.2007 tarih 2007/8 sayılı Kararı ile Bankamız sermayesinde bulunan kamuya ait hisseler, özelleştirme kapsam ve programına alınmış, ÖYK'nın 04.10.2012 tarih ve 2012/150 sayılı Kararı ile de, Bankamız sermayesinde bulunan T.C. Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na (ÖİB) ait hisselerden, toplam sermayenin yüzde 20,8'ine tekabül eden kısmının satış yöntemiyle özelleştirilmesine, satışın halka arz suretiyle gerçekleştirilmesine, ayrıca ilave olarak ek satış hakkının kullanılmasına ve halka arz işleminin 1 (bir) yıl içinde tamamlanmasına yönelik strateji kararı alınmıştır.

Anılan karar, 04.10.2012 tarihinde ÖİB tarafından KAP'a iletilmiştir. Söz konusu halka arz planı dahilinde Bankamız sermayesinde ÖİB'ye ait bulunan hisselerden yüzde 20,8 oranındaki kısmının ve ek satış hakkının kullanılması ile arz olunabilecek ilave hisselerin halka arzı için gerekli işlemlerin tamamlanması amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu'na 12.10.2012 tarihi itibarıyla başvuruda bulunulmuştur.”

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler