FİNANS

İDAŞ'a 30 milyonluk kaynak

İDAŞ, New York merkezli Universe Capital Partners LLC firması ile minimum 30.000.000 TL’lik bir finansman yapısı üzerine anlaşma imzaladı.

İmzalanmış olan sözleşme kapsamında, ilgili kurumsal yatırımcının gerçekleştireceği doğrudan sermaye katılımları sayesinde İDAŞ tarafından 2012 yıl sonuna değin tahsisli pay ihracı suretiyle satışı gerçekleşecek 30 milyon adet imtiyazdan yoksun pay karşılığı özkaynak temini hedefleniyor.

Bu konuda yapılan açıklamada şunlar ifadelere yer verildi; "Yatırımcılarımızın, Universe Capital Partners LLC ile İDAŞ arasında sürecek kurumsal ilişkilerin seyri konusunda zaman içerisinde bilgilendirilmesine devam eecedilecektir.

İDAŞ A.Ş. Yönetim Kurulu'nca bir süre önce kurumsal zeminde başlatılmış olan, doğrudan sermaye katılımına dayalı ortaklık müzakereleri çerçevesinde, New York/ABD merkezli özel sermaye yatırım ve varlık yönetim şirketi Universe Capital Partners LLC ile gerçekleştirilmeye başlanan görüşmeler hakkında 21 Mayıs 2012 tarihinde kamuyu aydınlatma amaçlı bilgilendirmede bulunulmuştur.

Zaman içerisinde devam etmiş olan müzakerelerimiz neticesinde, işletmenin yükselen özkaynak finansman imkanlarıyla sürdürülebilir istikrarlı büyüme ve modernizasyon yönlü yeni yatırımlarını da içeren gelecek planlarının gerçekleştirilmesinin önünü açan nihai sermaye ortaklık sözleşmesi 04 Haziran 2012 tarihinde resmen imzalanmıştır."

KAYNAK 3 ALANDA KULLANILACAK
İDAŞ Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Murat Hilmi İşeri, yapılan ortaklık sonucu elde edilen gelirin pazarlama, bayilik yapısının geliştirilmesi ve verimliliğe dönük yatırımların gerçekleştirilmesi için kullanılacağını söyledi.

Bu yatırımlarla birlikte yeni makine parkına kavuşacaklarını belirten İşeri, yeni makine parkıyla birlikte yeni ürünleri de pazara sunmayı hedeflediklerinin altını çizdi. İşeri, orta ve uzun vadede özellikle ev mobilyası alanında üretim düşündüklerini açıkladı.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler