FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İMKB günü düşüşle kapattı

İMKB, günü dünkü kapanışa göre 1.166,60 puanlık düşüşle 84.860,07 puandan tamamladı.

İMKB günü düşüşle kapattı

İMKB'de hisse senetleri ortalama yüzde 1,36 oranında değer kaybederken, toplam işlem hacmi 2,5 milyar lira oldu. Sert ve marjlı hareketlerin görüldüğü banka hisseleri ortalama yüzde 1,91 oranında değer kaybederken, holding endeksi ise yüzde 1,15 oranında geriledi.

Endeks, gün içinde açıklanan mart ayı tüketici enflasyonun 0,43 olan piyasa beklentilerinin oldukça üzerinde yüzde 0,66 olması, ardından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı'nın kredi büyümesine karşın rezerv artırma politikalarını daha agresif kullanabileceği yönündeki açıklamaları ve ABD'de açıklanan verilerin beklentileri karşılamaması ile sert bir şekilde düşüşe geçti.

Analistler, küresel piyasalardaki satıcılı seyrin de endeksin düşüşünde etkili olduğuna dikkati çekerek, banka hisselerinin seyrinin endeksin yönü üzerinde belirleyici olmaya devam edeceğini kaydediyor.

Yarın yurtiçinde açıklanacak reel efektif döviz kuru verisinin takip edileceğini ifade eden analistler, yurtdışında ise Japonya, Avrupa ve İngiltere merkez bankalarının faiz kararı ve açıklamalarının piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını dile getiriyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler