FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Not beklentisi BIST'e rekorlar kırdırıyor

Not artırım beklentisini sürdüren Borsa İstanbul (BIST), güne yükselişi sürdürerek başladı.

Not beklentisi BIST'e rekorlar kırdırıyor

Selçuk Altun - Mynet
Endeks, 185 puan artışla 91.037 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 0,20 oranında değer kazandı.

Dün açıklanan sanayi üretim verisi sonrasında büyüme hedefinin tutması için TCMB’nin faiz indirmesi gerektiğine dair yorumlar, not artırım beklentisi içinde olan BIST'i, dolar bazlı zirvesine yaklaştırdı. Aslında detaylı bir değerlendirmede verinin kötü geldiği ortamda olumsuz etkilenmesi gereken endeksin, not artırımı ve faiz indirimi beklentileri nedeniyle dinamik kalmaya devam edeceği düşünülüyor.

S&P‘nin bugün yaptığı açıklamada 4 Haziran‘da yapacağı toplantının not artışıyla bağdaştırılmaması gerektiği vurgulandı. Buna rağmen ekonomi yönetiminin not artırımının yakın olduğu mesajları, beklentiyi sıcak tutmaya devam ederken kafa karışıklığına sebep oluyor.

Bu gelişmeler çerçevesinde, not artırım beklentisini fiyatlamaya devam eden BIST dün rekor seviyesini tazeledi.

Bugün içeride Ali Babacan’ın saat 09:30’da yapacağı basın toplantısını dışarıda ise gelecek veri akışını izleyecek olan piyasaların kredi not artırım beklentisini ve Merkez Bankası’ndan faiz indirimi fiyatlamaya devam edeceği düşünülüyor.

Gün içinde yükseliş hareketini sürdürme çabası içinde olması beklenene piyasaların yükselişlerde kâr satışları ile karşılaşma ihtimalinin arttığı vurgulanıyor.

Teknik olarak bakıldığında, analistler BIST’de, gün içi görülen düzeltme hareketlerinin süreceğini düşünüyor. BIST’de yükselişin hedefinde 91.500 seviyeleri bulunurken, gün içi gelecek gerilemelerde ise ilk aşamada 90.300-89.700 aralığı, bu aralığın altında ise 88 bin destekleri önemle izlenmesi gereken seviyeler olarak ifade ediliyor.

CANLI BORSAYI ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

[**Canlı borsa

](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS), [**](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS)


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler