FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasalar allak bullak oldu! Borsa çakıldı

Borsa İstanbul (BIST), global borsalarda yaşanan sert düşüşler sonrasında güne tepetaklak başladı.

Piyasalar allak bullak oldu! Borsa çakıldı

Selçuk Altun - Mynet Endeks, 2008 puan düşüşle 91.169 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 2.16 oranında değer kaybetti.

Moody’s sonrası kar satışlarını geri alan BİST, Fed sonrası güne olumsuz bir global havada başladı.

Asya piyasaları, Çin’de son yedi ayın dibine inen HSBC PMI verilerine rağmen, Fed sonrası oluşan karmaşaya genel olarak ölçülü tepki veriyor. Ancak Kasım’dan bu yana soluksuz yükselen Japonya borsası resmen tepetaklak oldu. Nikkei endeksinde kayıplar yüzde 7'yi geçti.

Not artırım sonrası henüz yeni bir hikaye yazmayan BİST, yatırımcısının global gelişmelere artık daha duyarlı olduğu belirtiliyor.

Analistlere göre; teknik olarak endekste takip edilecek seviye 91.500 olacak. Bu seviye yükseliş veya düşüş için önemli. Bu seviyenin üzerinde tutunma endekste 95.000 seviyesine kadar bir yükseliş görülebilir. 91.500 seviyesinin altında ise 90.800 seviyesi test edilebilir.

Bugün yurt içinde TCMB Para Politikası Kurulu toplantı özeti, yurtdışında FED yetkililerinin konuşmaları, ABD istihdam verileri ve ev satışları verisi, Euro Bölgesi'nde ise İmalat hizmet satın alma yöneticileri endeksi (PMI) ve AMB Başkanı Mario Draghi konuşması piyasaların takibinde olacak.

[

****](http://app.lk/mynetfinans?=f)

[

****](https://finans.mynet.com/haber/detay/borsa/bernanke-kuresel-borsalar-kotu-carpti/86622/)

CANLI BORSAYI ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

[**Canlı borsa

](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS), [**](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS)


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler