FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasalar yine karıştı

İlk seansı yüzde 0.80 oranında değer artışı ve 77.028 paundan tamamlayan Borsa İstanbul (BIST), ikinci seans terse döndü.

Piyasalar yine karıştı

Selçuk Altun - Mynet
Yurt dışı piyasalardaki olumsuz görünüm ve çevik kuvvet polislerinin Taksim Meydanı'na girmesinin tedirginliğinde Borsa İstanbul’un güne zayıf başlayacağı tahmin edilmekteydi. Ancak seans açılmadan hemen önce Merkez Bankası’nın ek parasal sıkılaştırma önlemleri alacağını açıklamasıyla, endeksi güne yükselerek başladı.

Son bir aylık dönemde yurtdışı ve yurtiçi gelişmeler nedeniyle döviz piyasasında aşırı oynaklık gözlendiğini belirten Merkez Bankası, gerekli görülen günlerde kısa süreli ek parasal sıkılaştırma uygulamalarının başlatılmasına karar verildiğini açıkladı.

Bu açıklama sonrasında endeks, 78.110 puana kadar yükselse de yeniden açılış seviyesine geri çekildi.

Yurt dışı piyasalarda artan satış baskısı ve yurt içinde yükselişlerin satış fırsatı olarak değerlendirilmesinin ardından günün ikinci yarısında BIST satış baskısı gördü.

Borsa'da kayıplar bir ara yüzde 2'yi geçti. Endeks, 74.400 seviyelerine kadar geri çekildi. Bu seviye itibari ile borsada 22 Mayıs zirvesinden bu yana yaşanan kayıp ise yüzde 20,3 olarak gerçekleşti.

Endeks, günü 1.345 (yüzde 1.76) puan düşüşle 75.041 puandan tamamladı.

Analistler, olası yükselişlere bu aşamada 77.800-78.700 arası aşılana kadar satış fırsatı olarak yaklaşılması gerektiğini, bu aralık aşılmadığı sürece BIST’de hedefin 72.800 seviyeleri olacağını düşünüyor.

1.90'ı test eden dolar kuru ise, 1.8980 civarında hareket ediyor.

[

****](http://app.lk/mynetfinans?=f)

CANLI BORSAYI ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

[**Canlı borsa

](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS), [**](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS)

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler