FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasalarda siyasi risk fiyatlanıyor

Dün tarihi düşüşlerinden birini gerçekleştiren Borsa İstanbul, güne tepki alımlarıyla başladı.

Piyasalarda siyasi risk fiyatlanıyor

SELÇUK ALTUN - MYNET
Borsa İstanbul (BİST), 285 puan artışla 66.381 puandan açıldı. Dolarda ise kritik eşiği geçerek bir rekor daha kırdı.

Borsa ilk seansı yüzde 1,09 düşüşle tamamladı.İstanbul endeksi, ilk seansı önceki kapanışa göre 717,57 puanlık düşüşle 65.379,00 puandan tamamladı.

Bugün piyasaların gündeminde artan siyasi tansiyon ile ilgili gelişmeler yer almaya devam edecek.

Dün üç bakanın istifa etmesi 11 yıllık tek parti iktidarının istikrarına gölge düşürdü. Bakanların istifalarının ardından Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan arasında gerçekleşen bir gece görüşmesi ile yeni kabine belli oldu. 3 eski bakan belediye başkan adayı oldular. Bakanlar Kurulu’nda 10 isim değişti.

Kabine revizyonunun taze bir başlangıç olarak görülmesine karşın, piyasaları yatıştırma açısından yetersiz kalacağı düşünülüyor.

Siyasi risklerin artması, hisse senedi piyasasında ve TL'de önemli kayıplar yaşatıyor. Borsa İstanbul dün yüzde 4 geri çekilirken, dolar kuru 2,1 lirayı geçerek (2,1003) tarihi rekor kırdı. Dolardaki bu yükseliş sonrasında, döviz sepeti 2,48’nin üzerinde tarihi zirvesini yeniledi. Bu sabah 2,10’un hemen altında hareket eden kurda haber akışlarının olumsuz etkisi nedeniyle aşağı hareketin çok sürmeyeceği düşünülüyor.

Yurtdışı piyasalarda ise Noel ve yıl sonu rehaveti devam ediyor. Yabancı yatırımcıların dün çok sınırlı piyasa katılımı vardı. Avrupa genelinde tatil devam ederken, ABD ise bugün açık olacak. O nedenle, piyasalarda yabancı etkisinin daha fazla görüleceği ifade ediliyor.

Bugün ABD tarafında haftalık işsizlik başvuruları ve devam eden işsizlik başvuruları verileri ile Türkiye tarafında tüketici güveni verisi piyasaların takibinde olacak. Euro Bölgesi’nde veri akışı bulunmuyor.

Teknik Görünüm
Analistlere göre; teknik açıdan endeksin 200’lük hareketli ortalaması 66.000 seviyesinden geçmekte. Bu seviyenin kırılması halinde sert satış baskısı görülebilir. Bu aşamada 65.500 ve 63.800 seviyeleri hedeflenebilir. Endeksin 66.000 seviyesinin üzerinde tutunması halinde 68.200 direncine doğru toparlanma getirebilir.

[

****](http://app.lk/mynetfinans?=f)

CANLI BORSAYI ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

[**Canlı borsa

](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS), [**](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS)


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler