FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasaların tadı yok! Yükselişlere aldanmayın

Alternatif piyasalardaki hareket ve yurt dışındaki negatif görüntü iç piyasaları da bozdu.

Piyasaların tadı yok! Yükselişlere aldanmayın

SELÇUK ALTUN - MYNET
Borsa İstanbul (BİST), 83 puan düşüşle 74.867 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 0,11 oranında değer kaybetti. Dolarda ise ilk işlemler 2,0400 TL seviyelerinden geçiyor.

Dolar kurundaki yukarı hareket ve gösterge tahvil faizinin yüzde 9,13 seviyelerine yükselmesi endekste satışları beraberinde getiriyor.

Dün döviz piyasasında dolar/TL’nin 2,04’e gelmesi ve döviz sepetinin 2,40 TL’nin üzerine çıkması sene sonuna yaklaşırken piyasada tedirginliğin devam ettiğine işaret ediyor.

Akşam saatlerinde Moody’s Türkiye'nin notunu teyit etti. Ancak, piyasa tarafında etkisinin sınırlı olması bekleniyor.

Endekste yeni para girişinin olmayışı nedeniyle sıkışık ve aşağı yönlü hareketin devam edebileceği belirtiliyor.

BİST’de olası yükselişler yaşansa da, alternatif piyasaların güne başladığı seviyeler ve yurt dışı piyasalardaki negatif seyrin etkisiyle bu yükselişlerin kalıcı olması beklenmiyor. Ancak, Perşembe ve Cuma günü yurt dışından gelecek önemli veriler öncesinde endekste satış baskısının düne benzer sertlikte de olmayacağı düşünülüyor.

Yurtiçinde bugün en önemli gündem başlığı enflasyon verisi olacak. Enflasyonda yüzde 0,49 artış bekleniyor.

Yurtdışında veri akışı zayıf olmakla birlikte, Avrupa üretici fiyat endeksi, İspanya işsizlik değişimi, İngiltere yapı PMI ve ABD tarafında ekonomik iyimserlik açıklanacak. Asya seansında Çin HSBC hizmet PMI verisi izlenecek.

Teknik olarak bakıldığında, endeks Cuma günü 75.500 ara direnci üzerinde kapansa da dün buralarda direnemedi ve 75 bin altında kapanarak bir miktar ivme kaybetti.

Analistler zaten 74.000-77.000 bandında hareket öngörüyor. 74 bin altında satış baskısı hızlanmadıkça 77 bine yönelik yükseliş denemeleri yine görülebilir. Ancak 77 bin direnci hacimli aşılmadıkça bu hareketlerin yükseliş eğilimi değil, denemesi olarak kalmaya devam ederek kâr satışları ile karşılaşabileceği vurgulanıyor.

[

****](http://app.lk/mynetfinans?=f)

CANLI BORSAYI ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

[**Canlı borsa

](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS), [**](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler