FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yatırımcı zorda patron mantarda

İflas kararı ve borsadan çıkarılmasıyla yatırımcıları zorda kalan ünlü mücevher firması Goldaş patronlarının yeni işi ne?..

Yatırımcı zorda patron mantarda

Commerzbank ile olan davayı kaybetmesinin ardından mahkeme tarafından iflasına karar verilen Goldaş’ta ilginç bir gelişme ortaya çıktı. Mahkemenin iflas kararı üzerine İMKB tarafından hisse senetleri de borsa pazarından çıkarılan Goldaş patronlarının trüf mantarı yetiştireceği öne sürüldü.

Goldaş yatırımcıları haberlere geçtikleri yorumlarda “Hani yatırımcı korunuyordu, ne oldu”, “Golds arkadaşlar tahta kapandı her şey bitti üzerine 1 bardak soğuk su içebilirsiniz “, “Yalınkaya ailesinden çok fazla detay içeren açıklama bekliyoruz”, “1 ay önce gözaltı pazarına geçti zaten davalarının olduğunu da biliyorsunuz , gerekenleri neden yapmadınız ki?” “Borsa şirketleri bir bir batıyor yatırımcı ne yapacak?” diye tepki gösterirken The Wall Street Journal gazetesinde Ayşegül Akyarlı Güven imzasıyla yayınlanan haberde “Dün hakkında iflas kararı verilen Türkiye'nin en büyük kuyum şirketlerinden Goldaş'ın patronları trüf mantarı üretecek.

İflas kararından daha önce verilen mantar üretim kararını Goldaş'ın Yönetim Kurulu Üyelerinden Sedat Yalınkaya'nın oğlu Hakan Yalınkaya tarafından kurulan Mikrofizal Fidan adlı şirket aracılığıyla gerçekleştiriliyor. Üretimin Goldaş'ın Denizli'de sahip olduğu ve doğal yollarla trüf yetiştirilebilen arazilerinde yapılacağı tahmin ediliyor” denildi.

Haberde, “2008 yılında işlemcinin yarattığı büyük bir skandalla sarsılan Societte Generale ile 15 ton altın kavgasına tutuşup davalık olduktan sonra basına demeç vermeyen Goldaş ailesine trüf projelerini sormak istedik. Ancak ulaşamadık. Buna karşın ailenin bir süre önce Muğla Üniversitesi'nden Aziz Türkoğlu'nu mikrofizal trüf üretimi konusunda çalışma yapabilmesi için desteklediği biliniyor.

Mücevher satışıyla büyüyen Goldaş'ın bu yeni iş kolu da aslında mücevher kadar değerli. Öyle ki İspanya, Fransa, İtalya Amerika gibi ülkelerde üretilen trüf bahçelerinden çıkan trüfün fiyatı 250 Euro'dan başlayıp 300 bin Euro'ya kadar çıkabiliyor. Geçmişte yapılan bazı müzayedelerde 1.3 kilo trüf için 330 bin dolarlık ödeme yapan Rus milyarder de bu lüks ürün için bir başka örnek” bilgileri yer aldı.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler