FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar teknik olarak neyi işaret ediyor?

Dolar kuru, 1.80 seviyelerindeki seyrini bu sabah da sürdürüyor. Kurda ilk işlemler 1.7970 civarından geçiyor. Euro/TL'nin fiyatı ise, 2.3550 civarında.

Dolar teknik olarak neyi işaret ediyor?

Selçuk Altun/EditörPariteye baktığımızda, bir miktar yükseliş yaşandığı dikkat çekiyor. Dün 1.30 seviyelerine kadar gerileyen paritede bu sabah ilk işlemler 1.3110 seviyesinden geçiyor.

Emtia fiyatlarına baktığımızda, en yakın vadeli NYMEX kontratında petrol fiyatı 102.91 dolar, altının onsu 1647.55 dolar civarında seyrediyor.

Uzmanlara göre; dolar, TL karşısında değer kazanırken kur sepeti stabil bir görüntü sergiliyor. Bu durum, TL’nin genel olarak değer kaybetmediğine işaret ediyor.

Bilindiği gibi kur sepeti, dolar/TL ile Euro/TL’nin fiyatının toplanarak 2’ye bölünmesi ile oluşturuluyor. Bu nedenle de TL’nin Euro ve dolar karşısında Euro/dolar paritesinden bağımsız olarak değerlenip değerlenmediğini göstermesi açısından önemli.

Bu sabah itibari ile kur sepeti aşağı eğimli ve TL lehine bir görüntü sergilerken, dolar/TL’de 1,80’in altına gelerek kritik desteği olan 1,79’un altına gelebilme sinyali veriyor.

DÖVİZ PİYASASINDAKİ GELİŞMELERİ ANINDA İZLEYİN

[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

**](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)

Teknik olarak; dolar/TL’nin 1,79’un altına gelmesi kısa vadeli hareketli ortalamaların aşağı yönde birbirlerini kesmesine neden olacağından hedefi 200 günlük hareketli ortalama seviyesi olan 1,76 yapacak. 1,79’un altına gelinmedikçe, hedef hala teknik olarak, 1,83 seviyesi civarından geçen yükselen trend direnci olacak.

Ancak kur sepetindeki bu sabahki genel eğilim 1,79’un altına doğru bir eğilimi daha muhtemel kılmakta. Bu nedenle kur sepeti 2,08’i geçmedikçe TL, dolar karşısında değer kazanacak gibi görülüyor.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler