FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar ve euroda sert düşüş

Dolar/TL, Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın açıklamaları sonrası sert düşerek 8,05'e kadar geriledi. Euro/TL 9,57'e kadar indi. Piyasalar TCMB Başkanı Ağbal'ın ilk mesajını olumlu yorumladı.

Dolar ve euroda sert düşüş

Piyasalar sıcak gündemle birlikte yeni haftaya oldukça hareketli başlarken, Türk lirası varlıklarda değer kazançları dikkat çekiyor. TL, dolar karşısında yüzde 5 değer kazanarak, 8,0419 seviyesini gördü. Bugünkü yüzde 5'lik hareket, Dolar/TL'de 13 Eylül 2018'de görülen yüzde 8'lik düşüşün ardından en yüksek oranlı gerilemeye işaret ediyor. Benzer görünüm sergileyen Euro/TL de bugün en düşük 9,5092 seviyesini gördü.

YENİ TCMB BAŞKANI AĞBAL'IN İLK AÇIKLMASI ETKİLİ

Hafta sonu Merkez Bankası Başkanı olarak atanan Naci Ağbal'ın bugün piyasalara verdiği mesaj olumlu karşılık buldu. Bugün yazılı bir açıklama ile piyasalara mesaj veren TCMB Başkanı Naci Ağbal, temel amacın fiyat istikrarı olduğunu belirterek, "Tüm politika araçları kararlılıkla kullanılacak. 19 Kasım'a kadar mevcut durum ve beklentiler g özden geçirilecek" diye konuştu.

Analistler, TCMB Başkanı Ağbal'ın açıklamalarının Türk lirası varlıkları olumlu etkilediğini belirtti. Bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında Almanya'da dış ticaret dengesi ve Avro Bölgesi'nde yatırımcı güven endeksi verilerinin takip edileceğini kaydeden analistler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını, ekonomik teşvikler, jeopolitik ve siyasi gelişmelere ilişkin haberlerinin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını bildirdi.

Ağbal, banka olarak temel amaçlarının fiyat istikrarını sağlamak ve sürdürmek olduğunu belirterek, "Fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda tüm politika araçları kararlılıkla kullanılacaktır. Para politikasında, şeffaflık, hesap verebilirlik ve öngörülebilirlik ilkeleri çerçevesinde iletişim güçlendirilecektir." ifadelerini kullanmıştı.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler