FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolarda düşüş ağır basıyor

Geçtiğimiz haftayı 1.75-76 seviyelerinde geçiren dolar kuru, bu hafta da benzer bir seyir izliyor.

Dolarda düşüş ağır basıyor

Selçuk Altun/Editör 1.76 seviyelerinde gezinen kurun, hisse senetleri piyasasında yaşanan gelişmelere çok da tepki vermediği gözleniyor.

Dolar bu sabah serbest piyasada 1.7630 TL seviyelerinden satılıyor. Euro'nun satış fiyatı ise, 2.2950 seviyelerinde.

Merkez Bankası'nın TL’yi istisnai gün ilanları ile sıkılaştırması ve yaz aylarında döviz girişinin artışı nedeniyle kur sepetinde yukarı yönde bir hareketlilik beklenmiyor. Bu nedenle uluslararası piyasalarda doların değer kazancı törpülendiğinden dolar/TL'nin yeniden 1,75’e doğru yöneleceği belirtiliyor.

Euro/dolar paritesi ise, 1.30 seviyelerinde tutunmaya çalışıyor. Paritede bu sabah ilk işlemler 1.3031 seviyesinden geçiyor.

DÖVİZ PİYASASINDAKİ GELİŞMELERİ ANINDA İZLEYİN

[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

**](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)

Uzmanlara göre; 1,30’un tekrar üzerine çıkmayı başararak, teknik olarak hedef 1,2850’yi şimdilik engelleyen parite, yeniden 1,3170’in üzerine çıkamadıkça, yükseliş trendine giremeyecek. Bu nedenle 1,3170 seviyesinin önemli direnç, 1,30 seviyesinin de önemli destek olarak takip edilmesi gerekiyor.

Emtia fiyatlarına baktığımızda, ham petrol fiyatları 96,45 dolar/varil seviyelerine düştükten sonra tepki yükselişinde 97,8 dolar/varil seviyelerinde. Altın fiyatları ise 1637 dolar/ons ile yatay seyrediyor.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler