FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Doların tansiyonu düşmüyor

Dolar/TL iç siyasi endişeler ve Ukrayna'daki jeopolitik risklerle güne 2.24'ün üzerinde başladı, dış piyasa ve siyaset izlenecek.

Doların tansiyonu düşmüyor

Dolar/TL dün 2.25 seviyesinden geri dönerek, yeniden dikkatleri üzerine çekti. Kur, Ukrayna'daki gerilimin gelişen piyasa paralarındaki aşağı yönlü baskıyı artırması ve yurtiçindeki siyasi risk primlerinin tırmanmasıyla dün akşam saatlerine doğru 2.25 seviyesine kadar tırmanmasının ardından gevşedi.

Ukrayna grivnasından sonra en fazla değer kaybeden para birimi olan Türk Lirası, aynı zamanda son ayda yüzde 15 ile gelişen piyasa paraları arasında en yüksek oynaklık ile öne çıkıyor.

Yüksek volatilite sıralamasında TL'yi yüzde 13.90 ile rand, 3. ve 4. sıralarda da Arjantin pesosu ve Brezilya reali izliyor.

Akşam saatlerinde kaydettiği sıçramanın ufak bir kısmını sabah saatlerinde geri veren Dolar/TL 08:55 sularında yataya yakın seyrediyor.

Dolar/TL şuan itibariyle 2.2393 düzeyinden işlem görüyor.

Euro/TL yüzde 0.15 değerlenerek 3.0759'a çıkarken, sepet kur da 2.6612'de seyrediyor.

İÇ SİYASAL GELİŞMELER ODAKTA

Standard Bank Gelişen Piyasalar Analisti Timothy Ash Türk lirasının zayıflamasının ağırlıklı olarak Türkiye'deki iç siyasal gelişmeleri yansıttığını belirtti. Ash "Mart ayındaki seçimlere kadar önümüzdeki haftalarda politik tansiyon artacağına dair işaretler kuvvetli. Tüm odak Ak Parti'nin anketlerde çıkan oyları ne kadar koruyabileceği yönünde" diye konuştu.

Bankacılar yaklaşan seçimler öncesi siyasi gelişmelerin ve siyasilerin söylemlerinin önümüzdeki dönemde de kur ve faiz üzerinde zaman zaman belirleyici olabileceğini ve yakından takip edilmeye devam edeceğini belirttiler.
UKRAYNA'DAKİ GELİŞMELER DE ETKİLİYOR

Öte yandan Ukrayna'da devam eden gerginlik de gelişen piyasaları olumsuz etkilemeye devam ediyor. Rus Interfax haber ajansı bu sabah, Ukrayna'ya bağlı Kırım'da silahlı kişilerin bölgesel hükümet binası ve parlamento binasını ele geçirdiklerini duyurdu.Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, ordunun savaşa hazırlık seviyesinin denetlenmesi emri vermesi de dolar'ı 2.24 TL'ye çıkarmıştı.

DÖVİZ KURUNU 24 SAAT CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Serbest piyasa

Döviz çevir

Döviz çevirici


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler