FİNANS

"Dolarda 2,20 mümkün"

Sanko Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Aytun Bilgin, Gazeteport’a yaptığı açıklamada, dolar/TL’nin 2,200’e gitmesinin mümkün olduğunu belirtti.

"Dolarda 2,20 mümkün"

Herhangi gergin bir günde bu seviyeyi görebiliriz ama bu sürenin çok uzun süreceğini düşünmüyorum ve bütün dünyadaki rahatlama anında ilk değerlenecek para birimlerinden birinin de TL olduğunu düşünüyorum.’
‘Avrupa’da bir kriz değil dönüşüm var’ diyen Bilgin, ‘Bir sebeple yaptığı yanlışların bedeli olarak bir şeye dönüşüyorlar. Neye dönüşeceklerini, ne olacaklarını şu anda kimse bilmiyor’ diye konuştu.

2012’nin ilk üçüncü, dördüncü ayına kadar tüm dünyada bir hareketlilik yaşanacağını kaydeden Bilgin, Nisan’a kadar olan sürecin, ikinci çeyrekten sonra nelerin beklediğini göstereceğini söyledi. 2012’de büyümenin yavaşlamasından dolayı tüketim talebini karşılayan sektörlerin hepsinin bundan etkileneceğini dile getiren Bilgin, ihracat ağırlığı yüksek, finansal maliyetleri yüksek olmayan şirketlerin öne çıkacağını söyledi.

Borçlu şirketlerin 2012’de daha yüksek bir finansman maliyetiyle karşılaşmalarının muhtemel olduğunu bildiren Bilgin, kur avantajını kullanan, finansal maliyetleri çok yüksek olmayan şirketlerin nispeten olumlu etkilenebileceğini belirtti.

Büyümede yaşanacak sorunun bankaları kredi anlamında etkileyeceğini söyleyen Bilgin,iç borçlanma faizinde ciddi yukarı yönlü bir hareket olmadığı ve piyasanın Haziran ayından sonra toparlandığı durumda bankaların bu süreci iyi atlatabileceğini, kredi talebinin beklenenin çok altında gerçekleşmesi ve faizlerde yukarı yönlü hareketin olması durumunda 2012’nin kötü bir yıl olabileceğini dile getirdi.(GAZETEPORT)

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler