FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika: Dolar ve Euro'da son durum ne? İşte piyasalardaki son durum...

Son dakika haberine göre, en yüksek seviyesi 17,14 olan dolar/TL kuru yeni rekorunu kırarak 17,89 lira seviyesinin üstüne çıktı. Öte yandan euro 20 lirayı aşarken, İngiliz Sterlini ise 23,70 yeni seviyelerinde fiyatlandı. Bugün dolar ne kadar oldu? Dolar ve Euro fiyatlarındaki son dakika gelişmelerini canlı takip edebilirsiniz.

Son Dakika Döviz Haberi: Geçen hafta dövize müdahale eden Merkez Bankasının işlemlerinin ardından döviz kuru haftaya yeni rekorlarla başladı. Yeni haftaya yükselişle başlayan dolar kurunda yaklaşık yüzde 7 artış yaşandı. Geçen hafta 17,14 lira rekor seviyesini gören dolar, haftanın ilk gününde 17,89 lira seviyesini aştı.

DÖVİZ KURUNDA SON DURUM

Cuma günü yükseliş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü önceki kapanışın yüzde 5,2 üzerinde 16,5050'den tamamladı.

Güne 17,07 lira seviyesinde başlayan dolar/TL kuru saat 16.55'ten sonra 17,89 lira seviyesini görerek yeni rekorunu kırdı.

dfdsdf

EURO 20 TL'NİN ÜSTÜNDE

Eoru 20,19 lira seviyesini, İngiliz Sterlin'i ise 23,70 lira seviyesini aşarak yeni rekor kırdı.

Dolar endeksi, şu sıralarda önceki kapanışa göre yüzde 0,1 azalışla 96,6 seviyesinde dengelenirken, avro/dolar paritesi ise yüzde 0,1 artışla 1,1250'den alıcı buluyor.

eghjvhbjn

CANLI DÖVİZ KURU TAKİBİ

SON MÜDAHALE GEÇEN HAFTA YAPILDI

Geçen hafta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 100 baz puanlık faiz indiriminin ardından kurda yukarı yönlü bir hareket izlenmiş ve 17,14 ile rekor seviye kaydedilmişti. Rekor seviyenin ardından TCMB'nin beşinci müdahalesi gerçekleşmiş ve kur haftayı 16,40 seviyelerinden kapatmıştı.

ANALİSTLER NE DİYOR?

Analistler, bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise ABD'de kasım ayı öncü göstergeler endeksi verisinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan dolar endeksinde 96,2 seviyesinin destek, 96,9'un direnç konumunda olduğunu kaydetti.

Analistler, küresel pay piyasalarında Omicron endişeleri ve yükselen enflasyon karşısında para politikalarında sıkılaşma döngüsünün hızlanmasının risk algısını artırdığını söyledi.

Geçen hafta cuma günü yurt içinde kar satışlarıyla başlayan düşüşün stop-loss (zarar-kes) emirlerinin tetiklenmesi ile ivme kazandığına işaret eden analistler, yatırımcıların sakin kalması ve panikle işlem yapmaması gerektiğini vurguladı.
Analistler, bugün veri gündeminin sakin olduğunu aktararak, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 2.200 seviyesinin direnç, 1.975 puanın destek konumunda bulunduğunu bildirdi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler