FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AB acil durum senaryosuna hazırlanıyor

Avrupa Birliği ve Avrupa Merkez Bankası, Yunanistan'ın euro bölgesinden olası ayrılığına karşı plan yapıyor.

Avrupa Birliği ve Avrupa Merkez Bankası'nın Yunanistan'ın euro bölgesinden olası bir ayrılığına karşı plan yaptığı ortaya çıktı.

Avrupa Komisyonu'nun ticaretten sorumlu üyesi Karel De Gutch böyle bir planın Yunanistan'ın euro bölgesinden ayırlması durumda ortaya çıkabilecek 'domino etkisini' en aza indireceğini söyledi.

Karel De Gutch açıklamayı Belçika'da yayınlanan De Standaard gazetesine verdiği röportajda yaptı.

Reuters haber ajansına konuşan Avrupa Merkez Bankası yönetim kurulu üyesi Jose Manuel Gonzales-Paramo ise ülkenin euro bölgesinde kalmasını istediklerini söyledi.

Euro krizi boyunca Brüksel bir yandan Yunanistan'ın mali yardım programına uygun olarak kesinti vaatlerini yerine getirmesini isterken diğer yandan ülkenin euro bölgesinde kalması gerektiği konusunda ısrarcı olmuştu.

De Gutch "Bugün, Avrupa Merkez Bankas'ında olsun, Avrupa Komisyonu'nda olsun tüm servisler Yunanistan'ın euro bölgesinde ayrılmasıyla ilgili acil durum senaryoları üzerine çalışıyor" diye konuştu.

Yunanistan'ın euro bölgesinden çıkmasının bazı kesimlerin iddia ettiği gibi euro bölgesinin sonu olmayacapını da ekledi.

De Gutch Avrupa Merkez Bankası ve Avrupa Komisyonu'nun Frankfurt'ta ve Brüksel'deki merkezlerinde hazırlanan planlarla ilgili bilgi vermektense kaçındı.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler