FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD'de 2016'ya kadar düşük faiz

Fed Başkan Yardımcısı Yellen, ABD'de düşük faizin 2016 başına kadar devam etmesi gerekebileceğini belirtti.

ABD'de 2016'ya kadar düşük faiz

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkan Yardımcısı Janet Yellen, kısa vadeli faiz oranlarının istihdama güçlü destek sağlaması için 2016 başına kadar bulunduğu sıfıra yakın seviyede kalmasının gerekebileceğini söyledi. Yellen'in verdiği yeni tarih, Wall Street'teki beklentiden altı ay daha geç.

Fed'deki ikinci isim olan ve Başkan Ben Bernanke'den sonra bu göreve gelebilecek isimler arasında başı çeken Yellen, gelecek politikaların yönlendirilmesinde enflasyon ve işsizlik eşikleri belirlenmesini kuvvetle desteklediğini de belirtti. Bernanke'nin görev süresi Ocak 2014'te doluyor.

Fed Ekim'deki toplantısının ardından yaptığı açıklamada, faizlerin en az 2015 ortasına kadar bulunduğu sıfıra yakın seviyede tutulmasının beklendiğini yinelemişti. Fed Aralık 2008'den bu yana faizleri tarihi düşük seviyede tutuyor.

'FED MALİ UÇURUMA KARŞI GÜVENLİK AĞI DEĞİL'
Fed yönetimindeki üyelerden Dallas Fed Başkanı Richard Fisher da dün Washingon'da yaptığı açıklamada, ülkedeki mali uçurum tehlikesine karşı ekonominin korunması için bankanın daha fazla yapacağı bir şey bulunmadığını söyledi.

Fisher CNBC televizyonuna yaptığı açıklamada, "Mali otoritelerin artık durumu toparladığını görmek sevindirici olur, böylece para politikasına bağımlı kalmayız. Bizim yapabileceklerimizin bir sınırı var. Bir güvenlik ağı olduğumuzu düşünmüyorum" dedi.

Express


En Çok Aranan Haberler