FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Almanya'nın en büyük bankasından Türk Lirası tahmini: Zayıflama devam edecek

Türk Lirası'nda son günlerde yaşanan değer kaybına ilişkin bir analiz paylaşan Deutsche Bank, para politikasında bir değişiklik olmadığı takdirde Türk lirasındaki zayıflamanın devam edebileceğini öngördü. Bankadan yapılan açıklamada, TCMB'den gelecek 100 baz puanlık acil bir faiz artırımına göre pozisyonlanmaya başladığını söyledi.

Deutsche Bank, yayımladığı bir araştırma raporunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının hükümetin TL’deki değer kaybı ve yüksek enflasyon ile ilgili henüz endişeli olmadığına işaret ettiğini söyledi.

DOLARİZASYONDA ARTIŞ BEKLENİYOR

Bloomberght'e yer alan habere göre, para politikasında herhangi bir değişiklik olmadığı sürece Türk lirasının değer kaybetmesini beklediklerini belirten Deutsche Bank, kurdaki yükselişin Türk ekonomisindeki yapısal kırılganlıkları ortaya çıkarabileceğini dile getirdi.

Deutsche Bank, piyasaların geçen haftaya kadar agresif bir faiz indirimini fiyatladıklarını fakat şu an halihazırda 100 baz puanlık acil bir faiz artırımına göre pozisyonlanmaya başladıklarını söyledi.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler