FİNANS

Altın boğa piyasasından çıkıyor mu?

Altın fiyatları yeniden dalgalanmaya başladı. Sert satış sonrasında toparlanmaya çalışan altında rallinin devamının gelip gelmeyeceği sorgulanıyor.

Altın boğa piyasasından çıkıyor mu?

Geçtiğimiz ay sert dalgalanan altın fiyatları tarafında kısa süreli toparlanma yaşansa da analistler boğa piyasasının sonuna gelindiğini kısa sürede yaşanan rallinin de sonunun geldiği belirtiler.

16 Nisan’da yüzde 20 düşüş yaşayarak boğa piyasasından ayı piyasasına geçen altın fiyatları fiziki talep tarafında yaşanan sert yükseliş ile toparlanmaya başladı. Geçtiğimiz Ekim ayında onsu 1800 dolar olan altında Nisan ayında yaşan düşüş ile zirve seviyelerden yüzde 25 kayıp yaşanmış oldu. Dün gün içinde bakıldığında en yüksek 1.470 seviyesini gören altın fiyatları en düşük 1.444 dolara kadar geriledi.

Liberty Trading Başkanı James Corsier yaşanan hareketlerin altın fiyatlarında yaşanan trend değişikliğini ortaya koyduğunu belirtti. Sarı metalde 1800 doların görüldüğü geride kaldığını dile getiren Corsier, hisse senetlerinde yükseliş süreceğini altınında da yönün aşağı olduğunu belirtti.

Analistlere göre S&P 500 yıl sonuna kadar yüzde 13 değer kazanırken altın tarafında da yüzde 132lük düşüş yaşanacak.

Enflasyondan korunma noktasında önemli bir güvenli liman olarak görülen altın, merkezlerin adımlarına karşın hala düşük enflasyon nedeniyle bu özelliğini de yitirmiş görünüyor.

Bir başka noktada jeopolitik gerilimler ile de desteklenen altın fiyatları, bu noktada da elinde güçlü bir materyal kalmadığına dikkat çeken analistler Avrupa’da toparlanama sinyallerinin olduğunu ABD tarafında ise borçların azalma yolunda olduğunu belirtiyorlar. Buna ek olarak dert satışın yaşanmasından bu yana aralıksız olarak 25 gündür ETF’ler tarafında da satış olması piyasa uzmanlarının öne çıkarttığı bir başka nokta.
[

**

**](http://finans.mynet.com/altin/)

Altın fiyatları için tıklayın

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler