FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Avrupa dağılırsa ne olur?

Ekonomi yüzde 12 küçülür, Euro/dolar 0.85’e kadar iner.

Avrupa dağılırsa ne olur?

ING Bank, raporunda bölge ekonomisinin çöküşü izleyen 2 yıl içerisinde yüzde 12 küçüleceğini petrolün ise 55 dolara ineceğini ileri sürdü.

Dünya ekonomisi 9 Aralık’ta yapılacak AB Liderler Zirvesi’ni beklemeye başladı. Uzmanlar zirvede artık Yunanistan veya diğer borçlu ülkelerin kurtarılmasından çok artık Euro Bölgesi hatta Avrupa Birliği’nin geleceği gündemde olacak. ING Bank’ın dün yayımlanan raporunda Euro Bölgesi’nin çökmesi halinde hemAvrupa’nın geleceği hemde dünya ekonomisi açısından önemli sonuçların ortaya çıkacağına işaret edildi. Araştırmaya göre Euro Bölgesi'nin çökmesi halinde Bölge'nin GSYH'sı takip eden 2 yılda yüzde 12 küçülecek.

KAYIPLAR ÇOK BÜYÜK OLUR
ING'nin global piyasalar başkanı Mark Cliffe yaptığı açıklamada, Euro Bölgesi'nin parçalanması halinde ortaya çıkacak üretim kaybının, Lehman Brothers'ın iflası sonrasındaki kayıptan daha büyük olacağının hesaplandığını vurguladı. Euro Bölgesi'nin bölünmesi halinde, bölünmenin ilk yılında Euro'nun yüzde 9 değer kaybedeceğini öngören Cliff, petrol fiyatının 55 dolar/varile gerileyeceğini, 1 doların 0.85 Euro’ya yükseleceğini ve ABD ekonomisinde deflasyon tehlikesinin ortaya çıkacağını tahmin ettiklerini de vurguladı.

"KRİZE ÇÖZÜM YILLAR SÜRER"
Almanya Başbakanı Angela Merkel, parlamentoda yaptığı konuşmada, ''Avrupa'nın finansal krizi bir çırpıda çözülmeyecek. Bu bir süreç ve bu süreç yıllar sürecek'' dedi. Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) güveni sürdürmesi için bağımsız olması gerektiği tavrını koruduğunu vurgulayan Merkel, “ortak tahvil borç krizini çözmez” dedi.

Express


En Çok Aranan Haberler