FİNANS

Coca-Cola İçecek’e Yeni CEO

Coca-Cola İçecek Yönetim Kurulu, 1 Ocak 2012’den geçerli olmak üzere Damian Gammell’in CEO ve Murahhas Aza olarak atandığını duyurdu.

Coca-Cola İçecek’e Yeni CEO

Gammell CEO’luk görevini emekli olan Michael A. O’Neill’den devralacak. O’Neill, Coca-Cola İçecek Yönetim Kurulu’ndaki görevine devam edecek.

Coca-Cola İçecek Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, “Görev süresi boyunca olağanüstü yöneticilik vasıfları ile Coca-Cola İçecek’i bölgesinde lider bir şirket ve Coca-Cola Şirketi’nin en büyük 6. global iş ortağı haline gelmesinde büyük katkı sağlayan Michael’a yürekten teşekkür ederken, aynı zamanda sahip olduğu deneyim ve yetenek ile Coca-Cola İçecek’i daha büyük başarılara taşıyacağına inandığım Damian Gammell’ın aramıza katılmasından büyük memnuniyet duyuyorum.” dedi.

Coca-Cola sistemindeki 20 yıllık deneyimi içerisinde Avrupa ve Avustralya’da pek çok ticari ve üst yönetim rolü üstlenen Damian Gammell, 2001-2004 yılları arasında Coca-Cola Hellenic Rusya CEO’su olarak çalıştı. 2005 yılında 11.000 çalışanı ile Coca-Cola’nın en büyük 5. pazarı olan Almanya’daki şişeleme grubunun CEO’su olarak atanan Gammell, 6 yıllık bu süre zarfında şirketin istikrarlı bir şekilde satış hacmi ve karlılık açısından büyümesine liderlik etti.

Yeni atanan CEO Gammell “Böylesine büyük ve halka açık bir şirketin liderliğine seçilmenin bir ayrıcalık olduğunu düşünüyorum. Ailem ile birlikte, İstanbul gibi dünyanın en olağanüstü şehirlerinden birinde yaşamaktan büyük memnuniyet duyacağız” dedi.

2009 yılında Davos Dünya Ekonomik Forumu tarafından Genç Dünya Liderleri (Young Global Leader) arasında gösterilen Gammell halen pek çok global sivil toplum inisiyatifinde ve Dünya Ekonomik Forumu Sağlık Komitesinde görev alıyor.

Dublin College of Marketing mezunu olan Gammell lisansüstü eğitimini Değişim Yönetimi alanında Oxford Üniversitesi ve Paris Yüksek Ticaret Okulu HEC’de tamamlamıştır.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler