FİNANS

Dış borsalar diken üstünde

Global ölçekte hem gelişen hem de gelişmiş piyasalarda satıcılı seyir devam ediyor. Yunanistan’ın temerrüt riski global piyasalarda satışların artmasına sebep oluyor.

Dış borsalar diken üstünde

Selçuk Altun - Editör

Analistler, Yunanistan’ın durumu netlik kazanana kadar olumsuz görüntünün süreceği ve tepki alımlarının yetersiz kalacağını öngörüyor.

Yunanistan’daki krizin ekonomik, sosyal ve politik olmak üzere üç ayrı şekilde büyüyerek fiyatlandırılması dün yurtdışı borsalara satış getirse de, saat 15:30’da ABD’de açıklanan verilerin beklentilerden iyi gelmesi kısmi toparlanma yaşanmasına imkan verdi.

Buna karşılık, Phily FED verisinin tahminlerin aksi şekilde kötü gelmesi, ikili dip senaryosunun tekrar konuşulmasına yol açarken, bu gelişmelerin tamamı sabah itibarıyla Asya Pasifik borsalarında satıcılı bir seyrin izlenmesine sebep oluyor.

Bugün sabah Yunanistan’da yeni kabinenin açıklanacak olmasının yanı sıra ABD’de saat 17:00 civarındaki tüketici güveni ile öncü göstergeler endeksi verileri bugün yurtdışı borsalara yön verecek.

ABD hisse senetleri piyasalarından Nasdaq dün yüzde 0.29 değer kaybederken, S&P 500 yüzde 0.18 değer kazandı. Dow Jones'ta ise dünkü işlemler 11.875-11.990 puan aralığında gerçekleşti ve yüzde 0.54 değer artışı ile 11.961 puandan tamamlandı.Güney Amerika borsalarından Brezilya'da 1.17 değer kaybı vardı.

Avrupa borsalarından, Almanya'da yüzde 0.07, İngiltere'de yüzde 0.76, Fransa'da yüzde 0.38 değer kaybı oldu.

Yeni gündeki ilk işlemlere baktığımızda, Asya tarafında Tokyo Menkul Kıymetler Borsası, kapanışta değer kaybetti. Nikkei Endeksi, 59,88 puan (yüzde 0,64) değer kaybederek 9,351.40 puandan kapandı.

ABD'de Dow Jones en yakın vadeli kontratlarında yeni gündeki işlemler değer kaybı yönünde devam etmekte.

Yunanistan'ın borç krizinin çözümüne yönelik belirsizliğin devam etmesi ve bu ülkede ortaya çıkan politik krizin etkisi ile Avrupa borsalarının yeni güne kayıplarla başlamaları bekleniyor.

IG Markets analistleri FTSE 100'ün 14, Dax'ın 15 ve Cac-40'ın 13 puan kayıpla açılacağını öngörüyorlar.

Piyasalarda bugün gözler yine Yunanistan konusunda olacak. Yunanistan'da Bakanlar Kurulu'nda değişikliklerin bu sabah açıklanması bekleniyor. Ayrıca Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy ile Almanya Başbakanı Merkel bugün Berlin'de biraraya gelerek Yunanistan konusuna çözümü ele alacaklar.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler