FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dış borsalara S&P'den şok!

İki gün yükseliş sergileyen global borsalar, S&P'nin not indirimlerinin etkisiyle bu sabah yine satışa döndü.

Dış borsalara S&P'den şok!

Selçuk Altun /Editör
Önceki günkü sert yükseliş dalgasının aksine daha ılımlı bir yükseliş sergileyen borsalar, İtalyan Hazinesi’nin rekor faizle borçlanmasına rağmen dünü genel olarak yükselişle kapattılar.

Özellikle ABD borsa endekslerindeki yükselişte, ABD’de dün açıklanan tüketici güveni datasının Kasım ayında 2003’ten beri en büyük artışını kaydetmesi etkili oldu.

ABD hisse senetleri piyasalarından Nasdaq yüzde 0.47 değer kaybetti, S&P 500 yüzde 0.22 değer kazandı. Dow Jones’ ta ise dünkü işlemler 11.517-11.624 puan aralığında gerçekleşti ve yüzde 0.28 değer kazancı ile 11.555 puandan tamamlandı.

Avrupa borsalarından Almanya'da yüzde 0.95, İngiltere'de yüzde 0.46, Fransa'da yüzde 0.46 değer kazandı.

Güney Amerika borsalarından Brezilya'da yüzde 1.28 değer kaybı vardı.

ABD’de piyasalar kapandıktan sonra S&P´nin 37 ABD ve Avrupa bankasının kredi notunda indirime gitmesi bugün ABD vadeli borsalarının güne düşüşle başlamasına neden olurken, Asya borsalarında da satıcılı bir görünüm hakim.

Asya tarafında Japonya'da Tokyo Menkul Kıymetler Borsası Nikkei Endeksi, yüzde 0,51 değer kaybederek 8,434.61 puandan kapandı.

ABD vadelilerinde işlemler değer kaybı yönünde devam etmekte, Avrupa borsalarının ise yeni güne düşüşlerle başlamaları bekleniyor.

Analistler, yatırımcıların Avrupalı politikacıların borç krizine kalıcı bir çözüm bulmaları beklediklerini ancak dün yapılan Avro Bölgesi maliye bakanları toplantısının da bu beklentileri karşılamadığını ifade ediyorlar.

IG Markets, FTSE 100'ün 44, Dax'ın 35 ve Cac-40'ın 27 puan düşüşle açılacağını tahmin ediyor.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler