FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dış borsalarda son durum

Geçtiğimiz haftanın son günü yurtdışı piyasalar genel olarak olumlu bir seyir gösterdi. Bu görüntü yeni haftanın ilk saatlerinde de devam ediyor.

Dış borsalarda son durum

Selçuk Altun-Editör/ ABD hisse senetleri piyasalarından Nasdaq yüzde 0.50, S&P 500 yüzde 0.41 değer kazandı. Dow Jones'ta ise dünkü işlemler 12.397-12.483 puan aralığında gerçekleşti ve yüzde 0.31 değer artışı ile 12.441 puandan tamamlandı.

Güney Amerika borsalarından Brezilya'da 0.31 değer artışı vardı.

Avrupa borsalarından, Almanya'da yüzde 0.69, İngiltere'de yüzde 0.98, Fransa'da yüzde 0.86 değer artışı oldu.

Yeni haftaya baktığımızda; ABD ve İngiltere piyasaları bugün tatil nedeniyle kapalı.

Asya tarafında, Tokyo Menkul Kıymetler Borsası, bu sabah kapanışta değer kaybetti. Nikkei Endeksi, 16,97 puan (yüzde 0,18) değer kaybederek 9,504.97puandan kapandı.

ABD'de Dow Jones en yakın vadeli kontratlarında yeni gündeki işlemler hafif değer artışı ile devam etmekte.

ABD ve İngiltere'de piyasaların tatil olduğu bugün, Avrupa borsalarının güne hafif düşüşle başlamaları, Avro Bölgesi borç problemlerinin yine piyasaların odak noktası olması bekleniyor.

IG Markets analistleri Dax ve Cac-40 endekslerinin güne 3'e puan düşüşle başlayacaklarını tahmin ediyorlar.

Credit Agricole yayınladığı raporda, "Global büyümeye yönelik endişeler ile Yunanistan'ın borç sıkıntılarının bir araya geldiği ortamda, piyasalar büyük olasılıkla gergin olmaya devam edecek ve risk iştahında önemli bir iyileşme beklemek zor" değerlendirmesinde bulundu.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler