FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dış borsalarda son durum

Global piyasalar dün, yaşadıkları sert düşüşler ardından tepki denemelerinde bulunarak yataya yakın kapandı.

Dış borsalarda son durum

Mynet Özel Haber: Selçuk Altun
ABD hisse senetleri piyasalarından Nasdaq yüzde 0.46 , S&P 500 yüzde 0.01 değer kazandı. Dow Jones’ta ise dünkü işlemler 12.035-12.143 puan aralığında gerçekleşti ve yüzde 0.14 değer kaybı ile 12.101 puandan tamamlandı.

Avrupa borsalarından İngiltere kapalıydı, Fransa yüzde 0.14 değer kazandı, Almanya'da yüzde 1.19 değer kaybetti. Güney Amerika borsalarından Brezilya'da yüzde 0.03 değer kazancı vardı.

Yeni gündeki ilk işlemlere baktığımızda, piyasalar bugün güne pozitif başlıyor.

Avrupa liderlerinin Euro Bölgesi'nde devam eden borç krizi konusunda anlaşabileceklerine dair haberler ve bu kapsamda G-7 ülkeleri maliye bakanlarının bugün için telekonfereans yapacaklarının açıklanması piyasalar tarafından olumlu kaşılanırken, Asya borsaları ve ABD vadeli borsalarında bugün alıcılı bir seyir hakim.

ABD'de Dow Jones en yakın vadeli kontratları yükseliş yönünde işlem görürken, Asya borsaları önemli kazanımlar yaşıyor.

Japonya'da Tokyo Menkul Kıymetler Borsası Nikkei Endeksi bu sabah 86,37 puan (yüzde 1,04) değer kazanarak 8,382.00 puandan kapandı.

Avrupalı liderlerin kamu borç ve bankacılık krizi ile başa çıkmak için daha gönüllü hale geldikleri yönündeki değerlendirmelerin satıcıları kenarda tuttuğu ortamda, Avrupa borsalarında yukarı yönlü bir düzeltme hareketi yaşanması bekleniyor.

IG Markets, FTSE 100'ün 34, Dax'ın 19 ve Cac-40'ın 23 puan artıda açılacağını tahmin ediyor.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler