FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dış piyasaların pek tadı yok

Portekiz’in kemer sıkma paketinin parlamentoda onaylanmayacağı endişeleri, ülkenin tahvil faizlerinin rekor seviyelere yükselmesine neden oldu.

Dış piyasaların pek tadı yok

Avrupalı liderlerin bölgenin borç krizini çözmekte başarılı olamayacağı endişesi de diger sorunlu Avrupa ülkelerinin borsalarında satıcılı bir seyir izlenmesini sağladı.

Avrupa’ya ilişkin endişelerin yanı sıra, ABD’de açıklanan konut verilerinin de beklentilerin altında kalması ABD borsalarının güne satıcılı başlamasına neden olsa da, şirketlerin olumlu gelecek tahminleri ve emtia şirketlerine gelen alımlar endekslerin günü artıda tamamlamasını sağladı.

ABD hisse senetleri piyasalarından Nasdaq yüzde 0.54, S&P 500 yüzde 0.29 değer kazandı. Dow Jones’ta ise dünkü işlemler 11.972-12.116 puan aralığında gerçekleşti ve yüzde 0.56 değer artışı ile 12.086 puandan tamamlandı.

Güney Amerika borsalarından Brezilya'da yüzde 0.32 değer artışı vardı.

Avrupa borsalarından Almanya'da yüzde 0.35, İngiltere'de yüzde 0.58, Fransa'da yüzde 0.54 değer artışı oldu.

Yeni gündeki ilk işlemlere baktığımızda, ABD'de Dow Jones en yakın vadeli kontratlarında işlemler hafif değer artışı ile devam etmekte.

Asya tarafında ise, Tokyo Menkul Kıymetler Borsası, bu sabah kapanışta değer kaybetti. Nikkei Endeksi, 14,46 puan (yüzde 0,15) düşerek 9,435.01 puandan kapandı.

Portekiz'in bir kurtarma yardımına başvurup başvurmayacağına yönelik belirsizliğin, dün parlamentoda yapılan olamada yeni kemer sıkma tedbirlerinin reddedilmesinin ardından hükümetin istifası ile artması, bugün Avrupa borsalarının güne temkinli bir açılış ile başlamalarına yol açacak.

BGC Partners, FTSE 100'ün 7, Dax'ın 11 ve Cac-40'ın 3 puan artıda açılacağını tahmin ediyor.

Analistler, Moodys'in İspanyol bankalarının notlarını düşüreceği haberlerinin de bugün piyasalar üzerinde baskı yaratabileceğini ifade ediyorlar.

Express


En Çok Aranan Haberler