FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Elinizi çabuk tutun

Londra'yı bırakanlar olacak, İstanbul finans merkezi için elinizi çabuk tutun.

Elinizi çabuk tutun

Özel bankacılık hizmetlerinde dünyanın önde gelen finans kuruluşlarından biri olan Credit Suisse’in İngiltere Yatırım Bankacılık Başkanı Marisa Drew, İstanbul’un finans merkezi olma yönündeki projesini duyduğunu belirterek, "Elinizi çabuk tutun" dedi.

Aynı zamanda Avrupa Global Piyasalar Çözüm Grubu’nun da Başkanı olan Drew Küresel Kadın Zirvesi’ne katılmak üzere geldiği İstanbul’da, şunları söyledi:

“Türk bankacılık sektörü krizde çok iyi bir performans gösterdi. Türkiye ekonomisi de çok iyi gidiyor. Eğer İstanbul uluslararası bir finans merkezi olmak istiyorsa yasal düzenlemeler ve vergi konusunda elini daha çabuk tutmalı. İstanbul’un daha gideceği yol var. Henüz yolun başında görünüyor. Aslına bakarsanız dünyada bugün üç finans merkezi var; New York, Londra ve Hong Kong. Bunun dışındakiler bölgesel merkezler. ”

Yeni adres arayışı var
“Kriz sonrası süreçte finans kuruluşlarının yeni bir finansal merkez arayışı var. Orta vadede yeni adresler aranıyor” diyen Drew, “Örneğin, İngiltere son dönemde vergilerde çok yüksek artışlar oldu. Londra’daki bütün finans kuruluşları ‘Biz genel merkezimizi taşıyoruz’ diyorlar.

Ancak hiç bir yere gitmiyorlar” dedi. Ağırlaşan vergiler yüzünden taşınmak istedikleri halde Londra’dan neden taşınmadıklarını ise Drew, “Çünkü gidebilecekleri daha iyi bir yer şu anda yok” şeklinde açıkladı. Türkiye’nin rekabette öne geçmek için düşük vergi ve iş kurma kolaylığı ve teknolojik altyapı yatırımları alanında kendisini geliştirmesi gerektiğini söyleyen Drew, Dubai’nin son dönemdeki sıkıntılarına karşın, İstanbul’a güçlü bir rakip olduğunu söyledi. Drew, “Çünkü arkasında doğal olarak bağlı olduğu Ortadoğu’nun desteği var” diye konuştu.

Suzan Sabancı: Sorumlu borçlanma dönemine geldik
AKBANK Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, Küresel Kadın Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, İstanbul’un ve Türkiye’nin son dönemde geçirdiği değişim ve dönüşüme değindi. Suzan Sabancı Dinçer, “Türk bankaları olarak kriz öncesi attığımız doğru adımlarla krizden güçlenerek çıktık. Tüketicinin kredi kullanmaktan kaçındığı günlerden bugüne, sorumlu borçlanmaya giden bir değişim süreci yaşandı” diye konuştu. Suzan Sabancı Dinçer, Türkiye’de yetkilendirilmiş kadın oranının düşük olduğuna dikkat çekti ve Akbank’ta çalışan kadın oranın yüzde 55 olduğunu belirtti.

Express


En Çok Aranan Haberler