FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Monti ikinci güvenoyu sınavını geçti

İtalya'da Silvio Berlusconi'nin istifasından sonra başbakanlığa atanan Mario Monti bugün parlamentonun alt kanadı Temsilciler Meclisi'nde güvenoyu almayı başardı. Monti dün de Senato'dan güvenoyu almıştı.

İtalya'da Mario Monti başkanlığındaki teknokratlar hükümeti, parlamentonun alt kanadı Temsilciler Meclisi'nde güvenoylamasını aldı.

Monti, dün de Senato'daki güvenoylamasını başarıyla atlatmıştı.

Oylamada 61 ret oyuna karşılık 556 milletvekili kabul oyu kullandı.

Silvio Berlusconi'nin istifasının ardından başbakanlık görevine gelen Monti dün Senato'ya borç krizini aşmak için hazırlanan kemer sıkma önlemlerini sundu. Başbakan, önlemlerinin ekonomik büyüme ve sosyal adaletle dengeleneceğini söyledi.

Senato üyelerine hitap eden Monti, "Euronun geleceği de önümüzdeki haftalarda atacağımız adımlara bağlı" dedi.

Monti, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile gelecek hafta görüşeceğini bildirdi.

BBC Roma muhabiri Alan Johnston, tüm siyasi partilerin - en azından şimdilik - Monti hükümetine destek beyan ettiğini söylüyor. Fakat, muhabirimiz, parlametoda büyük bir güce sahip olan Berlusconi'nin, istediği an Monti'yi devirebileceğine dikkat çekiyor.

Öğrenci gösterileri

İtalya'nın birçok şehrinde dün hiçbir siyasetçinin yer almadığı teknokratlar hükümetine karşı gösteriler düzenlendi.

Öğrenciler "bankacıların hükümeti" diye niteledikleri yeni kabineyi protesto etti.

Roma'daki eyleme binlerce öğrenci katılırken, Milano'da Monti'nin rektör olduğu Bocconi üniversitesine yürüyen kalabalığa polis müdahale etti.

Palermo'da da göstericilerin bir banka şubesine yumurta ve sis bombaları attıkları ve polisi taş yağmuruna tuttukları belirtildi.

Roma'daki gösterilere katılan öğrencilerden Salvatore Corizza "Sokaklarda olmamızın sebebi, Berlusconi Hükümeti'nin devrilmesi ve Monti Hükümeti'nin doğuşu arasındaki çelişkiye dikkat çekmek" dedi.

Yeni hükümetin sosyal durumlarını ve ülkedeki sorunları düzeltmek için hiçbir şey yapmayacağını söyleyen Corizza "öğrenciler ve işçiler olarak biz her gün ızdırap çekiyoruz." dedi.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler