FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Rezil rüsva oldular"

Ekonomik kriz nedeniyle zor günler yaşayan Yunan halkına, yıllarca ekonomik destek verdiği Kıbrıs Rum kesiminden yardım gitmeye başladı.

"Rezil rüsva oldular"

Bazı Rum belediyeler, muhtaç kişilere gıda yardımında bulunuyor. Diğer taraftan Yunanistan'da işsiz kalma korkusu yaşayan vatandaşlar, intihara varacak şekilde protesto gösterilerinde bulunuyor.

Alithia gazetesinin haberine göre, Aradip Belediyesi Atina'ya 800 kilo et, süt ve peynir gönderdi.

Rum tarafındaki orta öğretimdeki öğretmenler sendikası (OELMEK), öğrenciler için bir aylık maaşlarından 10 euro kesinti kararı aldı.

Rum Eğitim Bakanlığı da genelge yayımlayarak, devlet ve özel okullara, Yunanistan için düzenlenen yardım kampanyasına katkı çağrısı yaptı.

İNTİHARA KALKIŞIYORLAR

Öte yanda Yunanistan'daki kemer sıkma önlemlerine karşı vatandaşların gösterdiği tepkinin şiddeti de her geçen gün artıyor.

Bunun son örneği, Yunanistan'da, Avrupa Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve IMF'den oluşan troyka heyetinin tasarruf talepleri doğrultusunda kapatılacak kamu kurumlarından olan İşçi Konut Kurumu (OEK) çalışanı bir çiftin, işsiz kalacakları korkusuyla intihar girişiminde bulunmasıyla yaşandı.

Cumhurbaşkanı maaş almayacak

Kapatılmaya hazırlanan kurumda çalışan çift, yetkilileri, kurumun ikinci katından atlamakla tehdit etti. İşsiz kalma olasılığı bulunan çiftin, bakmakla yükümlü oldukları engelli bir çocuklarının olduğu öğrenildi.

İtfaiye ekipleri, polis ve psikolojik danışmaların müdahalesiyle eşi ikna edilen kadın ise telkinlere saatlerce direndikten sonra bulunduğu yerden indirilebildi.

Ekonomik darboğazdaki Yunanistan'da sadece başkent Atina'da, intihar ve intihar girişimleri vakalarının sayısı 2009 yılında 158, 2010 yılında 178, geçen yıl 10 Aralık'a kadar ise 198 olarak verilmişti.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler