FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye'nin kredi notu için şok açıklama

R&I, Türkiye'nin BB+ olan yabancı para cinsinden kredi notunu teyit etti

Türkiye'nin kredi notu için şok açıklama

Japon kredi derecelendirme kuruluşu R&I, Türkiye'nin BB+ olan yabancı para cinsinden kredi notunu teyit ederken, görünümü ise 'pozitif'ten' 'durağan'a indirdi.

R&I, görünümü 'durağan'a çekmesine neden olarak Fed'in parasal genişleme programını azaltmaya başlamasının tetiklediği gelişmekte olan piyasalarda sermaye çıkışı sonrasınra, Türkiye ekonomisine sermaye girişinin yavaşlayacağı ve bunu ekonomide yavaşlamaya yol açacağı beklentilerini gösterdi.

Bununla birlikte Türkiye'de kamunun mali pozisyounun ve ülkenin finansal sisteminin sağlam olmaya devam ettiğini belirten R&I, hükümet ve TCMB'nin ekonomik istikrarı sürdürebileceklerine inandığını vurguladı. Ancak Türkiye'nin tekrar istikrarı ve yüksek bir ekonomik büyüme yoluna girmesinin önceden öngörülenden daha uzun zaman alacağına işaret eden R&I, bu görüşler çerçevesinde Türkiye'nin kredi notunun BBB kategorisine yükseltilmesi olasılığının bir miktar azaldığı sonucuna vardıklarını ve görünümü 'pozitif'ten 'durağan'a indirdiklerini belirtti.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler