FİNANS

Kapat

1 Mayıs itibarıyla satışta zorunlu olacak: 2. el araçtan sonra sıra taşınmazda

Ticaret Bakanlığının ikinci el araç alışverişini daha güvenli hale getirmek amacıyla geliştirdiği "Güvenli Ödeme Sistemi"nin 1 Mayıs'tan itibaren taşınmaz satışlarında da zorunlu olması hedefleniyor. Sistem, Ticaret Bakanlığı tarafından dolandırıcılık ve kayıt dışılığın önlenmesi amacıyla oluşturuldu.

1 Mayıs itibarıyla satışta zorunlu olacak: 2. el araçtan sonra sıra taşınmazda

Taşınmaz satışlarında "Güvenli Ödeme Sistemi"nin 1 Mayıs'tan itibaren zorunlu olması planlanıyor! AA muhabirinin Bakanlıktan edindiği bilgiye göre taşınmaz satışlarında ödeme çoğu zaman taraflar arasında doğrudan gerçekleştiriliyor. Bu durum kayıt dışı işlemlere, alıcı ve satıcı açısından dolandırıcılık ve sahtecilik olaylarına yol açabiliyor. Söz konusu uygulama, tarafların yüksek miktarlarda nakit taşımasına neden oluyor ve hırsızlık gibi riskleri de ortaya çıkarabiliyor.

1 Mayıs itibarıyla satışta zorunlu olacak: 2. el araçtan sonra sıra taşınmazda 1

Mynet Anket Taşınmaz Satışlarında Güvenli Ödeme Sistemi Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?
Ankete Katılım Sayısı SEN DE KATIL
Anketi Göster
Bu sistem çok faydalı olacak.
44.8% (156 oy)
Bu sistemin bazı olumsuz etkileri olabilir.
14.7% (51 oy)
Uygulaması zor olacaktır.
16.4% (57 oy)
Hiçbir değişiklik yapmaya gerek yok.
24.1% (84 oy)
Bu ankete katılım sonlanmıştır.
Tüm Anketler

TAŞINMAZ SATIŞLARINDA DA ZORUNLU HALE GETİRİLECEK

Ticaret Bakanlığı, taşınmaz satışlarında alıcı ve satıcıların dolandırıcılık, hırsızlık ve sahtecilik riskine maruz kalmaması, kayıt dışılığın azaltılması, para transferinin güvenli bir ortamda gerçekleştirilmesi amacıyla ikinci el araç satışlarında uygulanan Güvenli Ödeme Sistemi'ni taşınmaz satışlarında da zorunlu hale getirmeye hazırlanıyor. Bu amaçla Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik'te değişiklik çalışması yapıldı.

1 Mayıs itibarıyla satışta zorunlu olacak: 2. el araçtan sonra sıra taşınmazda 2

Değişiklikle 1 Mayıs 2026'dan itibaren taşınmaz satışlarında ödemenin nakit, havale veya elektronik fon transferiyle yapılması halinde, bedelin taşınmaz mülkiyetiyle eş zamanlı el değiştirmesini sağlayan sistem üzerinden gerçekleştirilmesi gerekecek.

1 Mayıs itibarıyla satışta zorunlu olacak: 2. el araçtan sonra sıra taşınmazda 3

Söz konusu yönetmelik değişikliği taslağı, ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile sektör temsilcilerinin görüşüne açıldı.

Gelen görüşler doğrultusunda taslağa nihai şeklinin verilmesi hedefleniyor.
Kaynak: AA   |   Bu içerik Hande Dağ tarafından yayına alınmıştır

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler

Kapat