FİNANS

Acentalardan bankalara tepki

Sigorta Acenteleri Derneği (SAD) Başkanı Ayşe Karabulut Kılıç, bankaların sigortacılık yapmasına karşı olmadıklarını, ancak bankaların da kanunlarla düzenlenen kurallara uyması gerektiğini belirtti.

Acentalardan bankalara tepki

Kılıç, tüketicilerin haberi olmadan ve bazen de kredi kullanan tüketicilere bankalar tarafından zorla sigorta poliçesi imzalatıldığını iddia ederek, bu durumun sigortacılık sektörüne olan güveni azalttığını savundu.

Kılıç, ANKA’ya yaptığı açıklamada tüketiciler tarafından, bankaların kendilerinin haberi olmadan sigorta yaptıklarına dair çok sayıda şikayet aldıklarını belirtti. Kılıç, bankaların sigortacılık işlemleri konusunda yaptıkları uygulamalar ile sigortacılık sektörüne olan güveni azalttığını ifade ederek, "Bankaların belirlenen kanunlara göre sigortacılık yapması gerekiyor. Sigortacılığın çerçevesi yasa ile çizilmesine rağmen bankalar tüketicilerden habersiz ve zorla poliçe imzalatıyor. Bankaların bu uygulaması sigortacılık sektörüne olan güveni azaltıyor" diye konuştu.

5684 sayılı Sigortacılık Yasasına göre sigortacılık mesleğinin çerçevesinin çizildiğini ve yönetmelik ile de uygulama esaslarının belirlendiğini ifade eden Kılıç, tüketicilerden habersiz yapılan sigortalardan mağdur olmalarının nedenini ilgili yasadaki eksikliğe bağladı. Kılıç, bankaların özellikle kendilerinden kredi alan müşterilerine karşı dayatmacı bir tutum sergilediğini ifade ederek, "Bankalar, hayat ve ferdi kaza poliçelerini müşterilerin ellerine vermiyor. Bu büyük bir handikap. Bunu belgelerle ispat etmekte zor oluyor. Kredi ihtiyacı olan vatandaş bunu zorla kabul ediyor" dedi.

-"BANKALAR SİGORTACILIK YAPMASIN DEMİYORUZ, AMA?" Bankaların sigortacılık yapmasına karşı olmadıklarını, ancak bankaların da gerekli şartlara uyarak sigortacılık işlemlerini yapması gerektiğini ifade den Kılıç, "Bankalar sigortacılığı yapacaksa kurallarına uygun olarak yapsın ki tüketici zarar görmesin. Bankaların müşteriye poliçeye satarken, teklif aşamasında müşteriyi bilgilendirmesi gerekiyor. Biz acenteler olarak müşteriyi bilgilendirip ıslak imzasını alıyoruz. Bankalar böyle bir şey yapmak zorunda değil. Bu nedenle sıkıntı yaşanıyor" diye konuştu.

Bankaların kendilerinden habersiz sigorta poliçesi düzenlendiğini daha sonra fark etmesi üzerine vatandaşların poliçe iptali başvurusunda bulunduğunu belirten Kılıç, bu nedenle hem zaman hem de iş gücü kaybı yaşadığının altını çizerek, habersizce yapılan poliçelerin maddi ve manevi kayba neden olduğunu ifade etti.(ANKA)

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler