FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan nakdi aile yardımları! İşte 20.000 TL yardım imkanı!

Sosyal devlet anlayışının bir unsuru olarak maddi durumu yaşam standartlarının altında olan ihtiyaç sahibi durumundaki ailelere aylık olarak nakdi yardım veriliyor. Muhtaç ailelere yapılan yardımların en önemli kalemini ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın aile yardımları oluşturuyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan nakdi aile yardımları! İşte 20.000 TL yardım imkanı!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde oluşturulan aile yardımları içerisinde gıda, barınma, yakacak, öküz ve yetim ile doğum yardımları yerini alır. Aile yardımları kapsamında muhtaç asker aileleri ve eşi vefat eden kadınlara yönelik yardımlarda önemli bir paya sahiptir. Devlet kaynaklı olarak verilen sosyal yardımların en büyük amacı vatandaşların hayatını bir parçada olsa kolaylaştırmak ve belirlenen şartları iyileştirmek olarak belirlenmiştir. Belirlenen şartları yerine getirenlerin kolaylıkla başvurabildiği sosyal yardımlar nelerdir? Aile yardımlarının şartları nelerdir? İşte aile yardımlarına dair merak edilen detaylar...

GIDA YARDIMI

Gıda yardımı esas olarak ihtiyaç sahibi ailelerin gıda ve giyim gibi yaşamsal ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olarak verilir. Gıda yardımları başta Ramazan ve Kurban Bayramları olmak üzere özel durumlarda dönemsel periyotlarda da ödenir. Gıda yardımı şartları arasında başvuru yapan kişilerin 18 yaşından büyük ve ihtiyaç sahipliği durumunun tespit edilmesi gerekir. Muhtaçlık durumu ise hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden (701,32 TL) az olması halinde söz konusu olur. Gıda yardımı ödemesi ise bakanlığa bağlı olarak oluşturulan mütevelli heyetince belirlenir.

BARINMA YARDIMI

Kişilerin yaşamsal faaliyetleri sürdürmesini engelleyecek kadar eski, bakımsız ve sağlık koşulları elverişsiz olan evler için devlet barınma yardımı sağlar. Barınma yardımı kapsamında evlerin onarımı ve bakımının yapılmasına imkan sağlanır. Barınma yardımı şartları arasında reşit ve ihtiyaç sahibi durumunda olmak önemli bir yer tutar. Aynı zamanda bakım ya da onarımı yapılacak evin tam hisseli tapusunun tek bir kişiye ait olması gereklidir. Barınma yardımı ödemesi olarak hak sahibi kişilere ev onarımlarında 20.000 TL, prefabrik ev yapımlarında 30.000 TL, betonarme ev yapımlarında 40.000 TL’ye kadar destek verilir.

YAKACAK YARDIMI

Maddi durumu yakacak ihtiyacını karşılamaya uygun olmayan kişilerin kış şartlarından etkilenmemesi adına kömür yardımı sağlanır. Yakacak yardımı şartları arasında ise 18 yaşından büyük ve ihtiyaç sahibi olunması yerini alır. Yakacak yardımı zamanı ise kış aylarından önce olmak üzere yılda 1 kere olarak belirlenmiştir. Yakacak yardımı miktarı ise asgari 500 kg olmak üzere mütevelli hayetince belirlenen miktarda verilir.

EŞİ VEFAT ETMİŞ KADINLARA YÖNELİK YARDIM

Sosyal güvencesi bulunmayan ve herhangi bir geliri olmayan dul kadınlara yönelik olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde yardım sağlanır. Eşi vefat etmiş kadınlara yönelik yardım hakkından faydalanmak için başvuru yapan kadının Medeni Kanun’a uygun olarak resmi nikahla evlendiği eşinin vefat etmesi şarttır. Eşi vefat eden kadınlara yönelik yardım ödemeleri iki ayda bir olmak üzere 550 TL tutarında aktarılır.

MUHTAÇ ASKER AİLELERİNE YAPILAN YARDIM

Birinci dereceden akrabası askerde olan ve asker kişinin bakımına muhtaç kişilere yönelik olarak yardım programı devreye sokulur. Muhtaç asker ailelerine yönelik yapılan yardım kapsamında hak sahibi kişilerin askere gidenlerin ebeveyni, oğlu/kızı ya da eşi olması gerekir. Askerlik süresini kapsayacak şekilde muhtaç asker ailelerine iki ayda bir defa toplam 400 TL ödeme yapılır. Hak sahibi kişiler ödemelerini PTT şubeleri üzerinden alabilirler.

ÖKSÜZ VE YETİM YARDIMI

Ebeveynlerinden biri veya her ikisini de kaybeden 18 yaşından küçük çocuklara nakdi yardım verilir. 18 yaşından küçük çocukların ödeme alabilmesi için muhtaçlık durumunun belirlenmesi gerekir. Öksüz ve yetim yardımı ödemesi olarak iki ayda bir 150 TL nakdi yardım sağlanır. Öksüz ve yetim yardımı ödemeleri  ebeveynlerden birinin vefat etmesi halinde diğer ebeveyne, her ikisinin de vefat etmesi durumunda ise çocuğa bakan kişiye yapılır.

MUHTAÇ ASKER ÇOCUĞU YARDIMI

Babası askerde olan 18 yaşından küçük çocuklar için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardım politikalarını devreye sokar. Askerde olan kişinin bakımına muhtaç durumdaki çocuklarına iki ayda bir 150 TL yardım bağlanır. Muhtaç asker çocuğu yardımı başvurusu askerde olan baba adına anne tarafından yapılır.

DOĞUM YARDIMI

Türk vatandaşı ya da mavi kart sahibi olan tüm anne ve babalar dünyaya gelen çocukları için doğum yardımı hakkından yararlanabilirler. Doğum yardımı şartları arasında doğumun 15 Mayıs 2015 tarihinden sonra canlı ve sağlıklı olarak gerçekleşmesi yer alır. Doğum yardımı çerçevesinde doğan her çocuk için tek bir sefere mahsus olmak üzere ödeme yapılır. Doğum yardımı ödemesi olarak birinci çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL ile üçüncü ve sonraki çocuklar için 600 TL verilir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler