FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın fiyatları düşüşe geçti!

Dünya gündemi Suriye krizi ile sıcaklığını korurken, bu gelişmelere paralel olarak altın, onsu 1.405 dolardan işlem görerek güne sakin başladı.

Altın fiyatları düşüşe geçti!

Ancak ABD dış ticaret açığının Temmuz ayında beklenenden fazla artması sonucu altın fiyatları 1.393 dolara kadar geriledi.

Suriye'ye müdahalenin ertlenemesine yönelik sinyaller ve Amerikan Merkez Bankası FED'in varlık alımlarını sonlandıracağı ihtimaliyle altın hafta sonundan bu yana düşüşteydi. Fakat dün öğleden sonra Rusya'dan gelen "Suriye'ye doğru seyreden Akdeniz'de tanımlanamayan 2 uçan balistik cisim tespit ettik" açıklaması, akıllara "müdahale başladı mı" sorusunu getirdi ve altın bir anda tırmanmaya başladı. İsrail'in "ABD ile ortak füze denemesi yaptık" açıklamasının ardından dün altının onsu 1.400 doları geçti. Dün gece geç saatlerde ABD temsilciler meclisi üyelerinin Obama'nın "Suriye'ye askeri müdahale" kararına saygı duyacaklarını açıklamasıyla altın 1410 dolar seviyelerini gördü.

ALTIN, ABD DIŞ TİCARET VERİLERİYLE 1.400 DOLARIN ALTINDA
Dünya'da bu sıcak gelişmeler yaşanırken, altın fiyatları güne sakin başlayarak 1.400 doların üzerinde seyrediyor. Altın'ın onsu sabah saatlerinde 1.405 dolardan işlem gördü. Ancak öğleden sonra ABD dış ticaret açığı verilerinin beklenenden yüksek açıklanmasıyla altın düşüşe geçti. 1400 dolar seviyesinin bile altına gerileyen altının onsu akşam saatlerinde 1.393 dolardan işlem görmeye başladı.

ALTIN YÜKSELECEK Mİ?
Amerikan Merkez Bankası FED'in kamuoyuna paylaşacağı Ağustos ayı toplantı tutanaklarında tahvil alım politikasını yavaş yavaş sonlandıracağını açıklamasının beklenmesi altın için yükseliş tahminleri yapılmasına neden oluor. Ayrıca Obama'nın akşam saatlerinde Suriye'ye müdahale sinyali vermesi, altın fiyatlarına pozitif yönde etkili olması bekleniyor.

[

**ALTIN FİYATLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

**](http://finans.mynet.com/altin/)

[

Çeyrek Altın](http://finans.mynet.com/altin/altindetay/SGCEYREK/), Yarım AltınCumhuriyet Altını

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler