FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın sağ gösterip sol vuruyor!

Dün Fed Başkanı Ben Bernanke'nin konuşması öncesi, onsu 1.400 dolara yaklaşan altın, kritik açıklama sonrası çöküşe geçmişti.

Altın sağ gösterip sol vuruyor!

. Sabah, 1.367 dolar seviyesinde güne başlarken, öğlene doğru sürpriz tırmanışla 1.388 dolara çıktı.

Altın fiyatları kafa karıştırmaya devam ediyor. Dün gün içinde ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke'nin açıklamaları beklentisiyle hızlı bir yükselişe geçen altın fiyatları, konuşma sonrası sert düşüşe geçmişti. Gün içinde 1.400 dolara yaklaşan altının onsu, açıklamalarla birlikte bir anda 1.370 dolara gerilemişti. Bugün de düşüşü devam ettirerek günün ilk saatlerinde 1.367 dolardan işlem gören altın fiyatları yine yaptı yapacağını. Altının onsu gün ortasına doğru hızla toparlanaran yeniden 1.388 dolar seviyesine kadar yükseldi.

VARLIK ALIMI DÜŞEBİLİR

Fiyatlardaki bu yeni düşüşün nedeni ise Bernanke'nin gelecek birkaç toplantıda varlık alımı oranını düşürme kararı alabilecekleri sinyalini vermesi. Bu açıklama piyasada tedirginlik yaratarak, fiyatları tersine çevirmeye yetti.
BERNANKE'NİN AÇIKLAMASI

Fed Başkanı Bernanke, Kongre'de gerçekleştirdiği konuşmasında "Eğer devamlı bir iyileşme görürsek ve bu iyileşmenin istikrarlı olduğuna dair bir güven oluşursa, önümüzdeki birkaç toplantı içerisinde varlık alım hızımızı bir adım düşürme kararı alabiliriz" ifadelerini kullandı.
FİYATLARDA SON DURUM

Gram altın 83 TL
Çeyrek altın 144.8 TL
Yarım altın 286.9 TL (13.30 itibariyle)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler