FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Altın'a FED darbesi!

FED Başkanı Bernanke'nin açıklamaları ile altında dalgalanma yaşandı.

'Altın'a FED darbesi!

FED Başkanı Bernanke’nin dün yaptığı açıklamalarda başta henüz tahvil alımlarını sınırlandırmak için uygun zaman olmadığını belirtmesi daha sonra birkaç aya kadar azaltmaya başlayabileceklerini belirtmesi kafaları karıştırdı.

Bunun etkisi kendisini emtialarda da gösterdi. Özellikle altın tarafında ilk açıklamalar ile yükseliş gözlenirken daha sonra düşüş öne çıktı.

Bernanke’nin açıklamalarında sıkılaştırma için prematüre bir dönemde olunduğunu belirtmesi ile 1.400 doları gören altın sabah Asya seansında yüzde 1 üşerek 1.366 dolara geriledi. Çarşamba günü 10 dolar biden düşen altın 1.370 dolar geri çekilmişti.

Değerli metalar ve kur tarafında yeni günde açıklanacak olan haftalık işsizlik maaşı başvuruları bekleniyor.

Sabahın erken saatlerinde dolar endeksi dolar endeksinde yükseliş ile 84.251’den 84.477 seviyesine geldi.

Gümüş tarafında yeni günde düşüş yüzde 2 üzerine çıkarken 48 centlik düşüşle 21.98 dolara geldi.

Bakır 5 cent düşerek 3.33 dolara gelirken, paladyum 10 doların üzerinde değer kaybederek 741.55 dolara geriledi. Platin ise 11 dolar düşüşle 1.458 dolara geldi.

[Altın fiyatları için tıklayın](https://finans.mynet.com/altin/) [ **Çeyrek Altın**](http://finans.mynet.com/altin/altindetay/SGCEYREK/)**,** [**Yarım Altın**](http://finans.mynet.com/altin/altindetay/SGYARIM/)**[Cumhuriyet Altını](http://finans.mynet.com/altin/altindetay/SCUM/)**


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler