FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bankalardan alınan altının gramı eksik olmaz

Cem Turgut Gelgör, “Fiziksel altın alım satımlarında karşılaşılabilecek sahte altın, ayar düşüklüğü veya gramajının eksik olması gibi riskler ortadan kalkar. İstendiği zaman çekilebilir.

Bankalardan alınan altının gramı eksik olmaz

Bankalar aracılığıyla yapılan altın yatırımlarının her zaman daha güvenli olduğunu belirten Denizbank Altın Bankacılığı Grup Müdürü Cem Turgut Gelgör, “Fiziksel altın alım satımlarında karşılaşılabilecek sahte altın, ayar düşüklüğü veya gramajının eksik olması gibi riskler ortadan kalkar. İstendiği zaman çekilebilir. İhtiyaç duyulduğunda boran tutar kadar bozdurulabilir, TL ve dövize dönülebilir. Afette kaybolma riski yoktur” dedi.

DENİZBANK Altın Bankacılığı Grup Müdürü Cem Turgut Gelgör, altına yapılan yatırımın bankalar aracılığı ile gerçekleştirilmesinin her türlü koşulda güvenli saklamayı sağladığına vurgu yaparak, “Vadeli altın hesapları bir yandan altının değer artışından yararlanırken diğer yandan yatırımcısına faiz kazanma imkânı veriyor” dedi. 2011 yılında sektörde mevduat rakamlarının yüzde 260 büyüdüğünü belirten Gelgör, “DenizBank’ta mevduat yüzde 500 büyüdü. 2011 yılında DenizBank’ta altın mevduatı sahibi sayısı 11 kat artarak 1000’den 11 bine ulaştı” diye konuştu.

Altın ürünleri çeşitlendi

Son bir yıl içerisinde müşterilerin altın ve altına dayalı yatırım ürünlerine olan taleplerinin artmasına paralel olarak, bankalar da altına dayalı yatırım ürünlerini çeşitlendirerek farklı beklentilere uygun ürünler sunmaya başladıklarını hatırlatan Gelgör şunları söyledi: “Bankamız altın bankacılığında en geniş ürün yelpazesine sahip banka olma özelliği ile diğer bankalardan farklılaşıyor. Bugün Altın Bankacılığı’ndan en geniş ürün yelpazesine sahip olan DenizBank olarak uzun zamandır sunduğumuz Vadesiz Altın hesabının yanı sıra, 2010 yılında B tipi Altın fonunu, son bir yıl içerisinde ise Vadeli Altın Hesabını ve düzenli altın biriktirmeyi sağlayan Altın Biriken Hesabı müşterilerimizin hizmetine sunmaya başladık. Bunun yanı sıra şubat ayı başında, altının yükseliş öngörüsüne dayalı yüzde 100 anapara koruma amaçlı fonumuzu halka arz ettik. Önümüzdeki bir yıllık dönemde altının yükseleceğini düşünen ve aynı zamanda anaparadan kayıp yaşama riskini almak istemeyenler fona ilgi gösterdi.”

İşçilik ücreti ödenmez

Altına dayalı ürün gamını artırırken, kolaylık sağlamak amacıyla internet şubesinden Altın Mevduat hesap açılışı ve Altın Fon başvurusu almaya başladıklarını kaydeden Gelgör, altına yapılan yatırımın bankalar üzerinden yapılmasının yararlarını şöyle anlattı: “Müşterilerimiz altın alım-satımı ve altın havalesi gibi işlemlerini de yine bu kanallar üzerinden kolaylıkla yapabiliyorlar.”

Nikah salonlarına yakın altın ATM’leri kuracak

DENİZBANK’ın altına dönük yeni ürünleriyle ilgili Turgut Gelgör, şunları söyledi: “Son olarak hayata geçirmeyi planladığımız hurda altın toplama uygulaması ile müşterilermizin yastık altı olarak da tabir edilen, kiralık kasalarında veya kişisel imkanları ile muhafaza ettikleri fiziki altınlarını bankamız mevduat hesaplarında yatırarak güvenli bir şekilde üstelik faiz getirisi ile değerlendirmelerini sağlıyoruz. Ayrıca bu uygulama ile mevduat müşterilerimize fayda sağladığımız gibi altın ticareti ile uğraşan tüm müşterilerimize de uygun koşullarda finansman desteği yaratıyoruz. Tüm kredi ürünlerinde sektör dinamiklerini gözönüne alarak özel kredi değerlendirmesi yapıyoruz.”

24 saat alım-satım yapılabilir

ALTINDA alım ve satım işlemleri şubelerden, AçıkDeniz internet bankacılığı ve çağrı merkezlerinden yapılabildiğini belirten Turgut Gelgör, şöyle konuştu: “Internet şube üzerinden 7/24 işlem yapılması mümkün. Altın Biriken Hesap ile de müşterilerimiz önceden verdikleri talimat ile dilerlerse internet bankacılığı ile düzenli olarak çeyrek, yarım, tam veya gram şeklinde altına yatırım yapabilir.”

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler