FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bankaların önünde tarihi fırsat var

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı (BDDK) Tevfik Bilgin, 2011’i Türk bankaları için ‘tarihi fırsat’ olarak görüyor.

Bankaların önünde tarihi fırsat var

Bilgin, “Önlerinde tarihi bir fırsat duruyor. Fırsatları değerlendirip değerlendirmeyecekleri kendi vizyonlarına bağlı” dedi. BDDK’nın bankaları bu yönde teşvik ettiğini açıklayan Bilgin, 2011’de neler olacağına ilişkin şu ipuçlarını verdi:

- Bankalarımızın öncelikli olarak bölgede büyümelerini, varlıklarını artırmalarını teşvik ediyor, bunu da her ortamda dile getiriyoruz. Krizin yarattığı ortamdan istifade ederek çok uygun fiyatlara banka veya finans kuruluşları satın alınabileceklerini düşünüyoruz.

- Cari açığın ülkemiz açısından bir kırılganlık faktörü haline gelmemesi ve ülkemize gelecek paranın uzun vadeli yatırımlara dönüşmesi için bazı özendirici tedbirler alınmalı. Sıcak para başlı başına bir risk faktörü haline gelebiliyor.

- Reel sektörü, hanehalkını ve bankaları korumak adına bazı tedbirlerin bankacılık sektörü üzerinden uygulanması son derece doğal. Bu tür düzenlemeleri finansal istikrara yapılmış bir müdahale olarak görmüyoruz.

* Türkiye’de bankacılık sektörüne yönelik yeni kısıtlayıcı düzenlemelerin olmasını koşullar belirler. Hiçbir sorun yokken veya sorun ihtimali yokken kısıtlayıcı bir düzenleme yapmayız. Ülke koşulları veya küresel gelişmeler gerektirirse yeni kısıtlayıcı düzenlemeler elbette olabilir.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler