FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan Erdoğan faizleri fazla buldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarında “bugün ki yüzde 6’lık faiz bile fazla bunu indirerek faiz baskısını yok etmeliyiz” dedi.

Başbakan Erdoğan faizleri fazla buldu

Borsa İstanbul’un hayat geçtiği günde gong çalarak işlemleri başlatan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarında “Yüzde 63'ten aldığımız faiz oranlarını yüzde 6'lara kadar indirdik. Bu yüzde 6'lık faizi de yüksek buluyorum. Bunu indirerek faiz baskısını yok etmeliyiz” dedi. Erdoğan’ın bu açıklaması sonrasında gösterge tahvilin faizi yüzde 6.09'dan 6.41’e çekildi.

BIST İLE 2023 HEDEFLERİ DESTEKLENECEK

Borsa İstanbul’un açılış töreninde gongu çaldıktan sonra konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası, Altın borsası ve VOB’un katılımı ile güç kazanan borsayı hizmete alındığını belirtti. Der saadet ile başlayan dönemden İzmir VOB’un katılının resmen gerçekleşeceğini belirten Erdoğan önemli bir adım atılmış olacağını dile getirdi.

Yeni dönemin İstanbul’u finans merkezi yapma hedefini güçlendirebileceğini kaydeden Erdoğan, fiziki şartların oluşması ile New York gibi İngiltere gibi Tokyo gibi perçinleneceğini dile getirdi. 2023 hedeflerine ulaşma noktasında önemli olduğunu belirten Erdoğan hafta başından açıklanan büyüme rakamları ile Avrupa ülkelerinin önüne geçildiğini hatırlattı.

2009 yılın dünyanın en güçlü ekonomilerinin ağır yara aldığı küresel krizde yaşanan kısmı daralmanın dışında Türkiye ekonomisinin sürekli büyüdüğünü kaydeden Erdoğan milli gelirin 8 bin dolardan 15 doların üzerine çıkıldığını belirtti. Göreve geldikleri, 2002 yılında kronik hale gelen enflasyonun bugün kontrol altına alındığını belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Borsa İstanbul'un açılış töreninde yaptığı konuşmada;Bugün enflasyonu dizginledik MB uyulamları sayesinde enflasyon tek haneli rakamlara inmiş durumda. IMF'ye 400 milyon dolar ödeyerek borcumuzu bitiriyoruz. Merkez Bankamızın 125 milyar dolar döviz rezervi var. Finans merkezi Ankara olamaz, Ankara siyasetin merkezidir. Kamu bankalarının İstanbul'a taşınması gerekiyor. Muhalefet 'Başkenti İstanbul yapmak istiyorlar' diyor. Bizim öyle bir derdimiz yok. dedi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler