FİNANS

Bir açıklama da asgari ücret ve emekli maaşları için geldi! Söylemler değişti... Bakan Işıkhan: 'Sürece erken başladık'

2024 yılında emekli olacakların 2025 yılında emekli olacaklara göre yüzde 30 daha fazla maaş alması uzun zamandır gündemdeydi. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, "Analizler yapılıyor" demişti. Güler emekli aylıkları için açıklama yaparken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da asgari ücret için değerlendirmede bulundu.

Bir açıklama da asgari ücret ve emekli maaşları için geldi! Söylemler değişti... Bakan Işıkhan: 'Sürece erken başladık'

2024 yılında emekli olacakların 2025 yılında emekli olacaklara göre yüzde 30 daha fazla maaş alacak olması gözleri Ankara'ya çevirmişti. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, konu ile ilgili açıklamada bulundu.

kapak_110411

"RAPOR ULAŞMADI"

2024 ile 2025 yılında emekli olacakların maaş farkına ilişkin bir soruyu Güler, şöyle yanıtladı:

"Kamuoyunda, 2024 yılı içerisinde emekli olacaklarla, 2025'te ya da sonraki yıllarda emekli olacaklar arsında enflasyondan kaynaklı maaş farklılıkları doğar mı, doğabilir mi şeklinde endişeler vardı. Bakanlığımızın buna yönelik çalışması vardı. Son aldığımız bilgilere göre yaygın bir durumun olmadığını, geçmiş yıllardaki maaş bağlama oranları, kriterleri, usulleri, çerçevesi ne ise aynı şekilde devam ediyor. Şu anda o dediğimiz riskler herhalde bazıları için duyum şekliyle kalmış durumda. Bize, farklılığın oluşacağına dair rapor ulaşmadı. Şu anda elimizde itiraz sebebi, olumsuzluk sebebi olarak gelen raporumuz olmadı ama incelemeler devam ediyor."

"ŞU ANDA YOK"

Abdullah Güler, dengeli ve adil bir emeklilik sisteminin inşa edilmesi gerektiğini vurguladı. Yeni bir düzenleme olup olmayacağının sorulması üzerine Güler, "Şu anda yok." dedi.

NE OLMUŞTU?

Daha önce yaptığı açıklamasında ise Güler, “Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı içerisinde Emekli Sandığı, memurlar ayrı bir statüde, kamu işçileri farklı bir statüde, SGK ve Bağkur da kendi statülerine sahip. Bunları incelediğimizde, 2024-2025 dönemine ilişkin belirgin farkların olmadığını görüyoruz” demişti.

iStock-1442778267

"ASGARİ ÜCRETİ 90 KATINA ÇIKARDIK!"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise canlı yayında asgari ücret hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakan Işıkhan, asgari ücret sürecine erken başlanıldığını belirterek şu cümleleri sarf etti:

"Asgari ücret sürecine erken başlamış olduk. Cumhurbaşkanımızın sıklıkla ifade ettiği gibi vatandaşların hayat standartlarını yükselmek için politikalar sağlıyoruz. Bakanlık olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Asgari ücrette hükümet olarak tek başımıza karar verdiğimiz konu değil. Aralık ayının başında işçi, işveren temsilcileriyle süreci başlatacağız. Kapsamlı şekilde işgücünün taleplerini karşılayacak oranları hep birlikte istişarede bulunarak gündeme getiriyorlar. En son kararı asgari ücret tespit komisyonu belirledikten sonra maksimum faydayı elde edecek noktada asgari ücreti tespit etmeyi hedefliyoruz. Asgari ücreti nominal olarak 90 katına çıkardık. Asgari ücretle ilgili destek veriyoruz, 700 liraya çıkardık bu rakam çok önemli."

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler